Piton satima davio ženu na Tajlandu, policija šokirana prizorom: Ogromna zmija se omotala oko nje
Shutterstock

Piton satima davio ženu na Tajlandu, policija šokirana prizorom: Ogromna zmija se omotala oko nje

Vrlo neobičan slučaj dogodio se na Tajlandu, a policija kad je došla na mjesto događanja ostala je šokirana. Naime, starija Tajlanđanka Arom prala je posuđe u svojem domu u predgrađu Bangkoka kad je osjetila nekoliko ugriza na nozi.

"Zmija je samo ušla unutra i ugrizla me", opisala je ono što se dogodilo.

Piton se, nakon što ju je ugrizao, omotao oko nje i stezao je dok nije pala na tlo. Dva sata se bezuspješno borila kako bi se oslobodila stiska, navodi lokalna policija. Dozivala je u pomoć, no prošli su sati dok ju je čuo jedan od njezinih susjeda koji je pozvao policiju, piše CNN.

"Bili smo šokirani prizorom. Žena je bila zarobljena na tlu, piton se omotao oko nje. Zmija je bila ogromna", rekao je Anusorn Wongmalee iz policijske stanice Phra Samut Chedi u mjestu Samut Prakan.

Na snimku koji je snimila policija vidi se Arom kako sjedi na podu male sobe, zarobljena, dok ju piton stišće oko struka.

Spasiocima je trebalo pola sata da je oslobode, a nakon toga je prevezena u bolnicu na liječenje. Zmija je pobjegla.

"Nismo je mogli uhvatiti", naveli su iz policije. U Tajlandu živi 250 vrsta zmija, među njima su tri vrste pitona, navodi se u podacima lokalnih nacionalnih parkova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.