Netanjahu: Udarili smo na Hezbolah na način na koji nisu mogli ni da zamisle

Netanjahu: Udarili smo na Hezbolah na način na koji nisu mogli ni da zamisle

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je Izrael ‘‘udario na Hezbolah na način na koji nisu mogli ni da zamisle‘‘. - Ako pripadnici Hezbolaha nisu razumjeli poruku, ja vam obećavam, razumjeće je - rekao je Netanjahu i ponovio da će se stanovnici sjevernog Izraela vratiti svojim domovima, nakon što su evakuisani zbog prijetnji Hezbolaha iz Libana, prenio je Tajms of Izrael, prenosi N1.rs.

Netanjahu je dodao da nijedna zemlja ne smije da toleriše napade na svoje gradove i da će Izrael učiniti sve da ponovo uspostavi bezbjedno okruženje. Izraelska vojska i pripadnici Hezbolaha nastavili su danas sa razmjenom vatre. Hezbolah je jutros sa libanske teritorije ispalio 85 raketa na sjeverni Izrael, pri čemu su ranjene tri osobe, dok izraelske snage izvode novi talas vazdušnih udara na mete Hezbolaha u Libanu i prijete intenziviranjem napada.

IDF u saopštenju navodi da gađa mete Hezbolaha u Libanu nakon odgovora te libanske grupe na smrtonosne eksplozije pejdžera i toki-vokija pripadnika Hezbolaha u Libanu prije nekoliko dana. Izraelsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je, prema instrukcijama Komande IDF za domaći front, svim bolnicama u sjevernom Izraelu naložilo da rade isključivo u obezbijeđenim zonama.

U eksplozijama komunikacijskih uređaja u utorak i srijedu u Libanu poginulo je najmanje 37 osoba, uključujući dvoje djece, dok je više od 3.000 ranjeno. Hezbolah je za seriju eksplozija okrivio Izrael.

U međuvremenu, na sjeveru Izraela otkazani su časovi u školama i uvedena ograničenja za javne događaje zbog raketnih napada iz Libana, a ograničenja važe na čitavoj teritoriji sjeverno od grada Haife i u dolini Jezrel istočno od tog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.