Strane diplomate, među kojim i iz BiH, bile u konvoju koji je nagazio na minu u Pakistanu
Ilustracija

Strane diplomate, među kojim i iz BiH, bile u konvoju koji je nagazio na minu u Pakistanu

Strane diplomate, među kojim i iz Bosne i Hercegovine (BiH), na sigurnom su nakon što je u Pakistanu konvoj vozila u kojem su se nalazili nagazio na minu 22. septembra, javljaju novinari Radija Slobodna Evropa (RSE) iz Pakistana.

"Tačno je da je jedan naš diplomata bio u konvoju ali nije bio životno ugrožen i sada je na sigurnom", naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH na upit RSE.

Na mreži X iz Ministarstva su napisali da "eksplozija koja se dogodila blizu konvoja koji je osiguravao i diplomate iz Bosne i Hercegovine u Pakistanu nije ugrozila njihove živote".

"Sa olakšanjem potvrđujemo da su bh. diplomate ostale nepovrijeđene. Vlasti istražuju incident, a mi ćemo nastaviti pratiti situaciju", napisali su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.