Tokom vikenda uhapšena 62 vozača
Ilustracija

Uprava policije objavila

Tokom vikenda uhapšena 62 vozača

Tokom prethodnog vikenda, od 20. do 23. septembra, na crnogorskim putevima evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda, u kojima su četiri osobe zadobile teške, a 20 lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U  istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 180 prekršajnih prijava, izdali 1.264 prekršajna naloga, privremeno oduzeli 34 para registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su uhapsili 62 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja.

“Od toga broja 26 vozača je lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, devet vozača zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i devet vozača zbog počinjenih drugih težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, kazali su iz UP.

U Podgorici je uhapšeno 25 vozača, dok je po pet uhapšeno na Cetinju i u Baru.

“Uprava policije još jednom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju”, zaključuju iz UP.



Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.