DPS Nikšić: Ministar Šimun isključivi krivac za haos u nikšićkoj bolnici koji mjesecima pravi direktorica Perović-Milatović
Demokratska partija socijalista

DPS Nikšić: Ministar Šimun isključivi krivac za haos u nikšićkoj bolnici koji mjesecima pravi direktorica Perović-Milatović

Mjesecima upozoravamo na to da je direktorica Dušanka Milatović Perović u katastrofalno stanje dovela Opštu bolnicu Nikšić. U proteklim mjesecima obavještavali smo javnost, i resorno ministarstvo, da u bolnici kojom rukovodi direktorica Dušanka Milatović Perović nema špriceva, zavoja i osnovnih medicinskih sredstava, da su se ljetos klime umjesto na zidu, nalazile na podu u sobama pacijenata, da je  ova zdravstvena ustanova bila centar raznih skandala, a sada smo došli do situacija da pacijent koji je zaražen Q groznicom, danima  nije pregledan, već je ignorisan od stane direktorice koja je infektolog, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

"Kako je nadležna inspekcija ranije  utvrdila, Milatović-Perović je nezakonito obavljala dopunski rad u jednoj privatnoj ambulanti, dok su ispaštale redovne radne obaveze u bolnici, pa nas ne bi začudilo da pacijent u OB Nikšić nije pregledan zbog njene potrebe da dodatno puni svoj džep mimo ustanove kojom rukovodi", saopšteno je iz DPS-a.

Upitali su ministra Šimuna, šta još tačno treba da se desi da se zaustavi javašluk, bezobrazluk, samovolja gospođe Milatović-Perović?

"Kakva katastrofa je još potrebna da bi Šimun preduzeo adekvatne mjere i smijenio Milatović-Perović sa mjesta direktorice ove zdravstvene ustanove? Nije se valjda Milatović-Perović na ovu funkciju pretplatila, pa da je ministar zdravlja s’ iste ne može pomjeriti?", nastavili su iz DPS-a

"Zaključno: Ministre, ne smijenite li Milatović-Perović zbog još jednog propusta u nizu prethodnih, a svi su ogledalo nebrige prema pacijentu, Vi ćete snositi odgovornost za to što građanima ovog grada nije pružena adekvatna zdravstvena njega u vremenu kad im je zdravlje ugroženo zbog nesposobnosti i lokalne, i državne vlasti da se izbore sa Q groznicom čijem su širenju i sami doprinijeli", zaključuje se u saopštenju te partije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.