Ministar Azemović: Važni dobrosusjedski odnosi
MIRSAD AZEMOVIĆ/ - FOTO: MINISTARSTVO DIJASPORE

Ministar Azemović: Važni dobrosusjedski odnosi

Ministar dijaspore, Mirsad Azemović sastao se u Podgorici sa NJ.E. ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Branimirom Jukićem.

Azemović je ukazao na važnost dobrosusjedskih odnosa koji povezuju Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, kao i slične vrijednosti i evropski put kojim teže, te istakao da je naša dijaspora u BiH značajno doprinijela čvrstim prijateljskim odnosima ove dvije zemlje i da postoji širok prostor za unapređenje saradnje na ovom planu u narednom periodu.

Ambasador Jukić je ministru Azemoviću čestitao stupanje na funkciju i poželio mu puno uspjeha u daljem radu. Iskoristio je priliku i da čestita Crnoj Gori na dobijanju pozitivnog IBAR-a, što predstavlja ključni iskorak u njenom značajnom putu ka Evropskoj uniji.

- Ostvarenje vizije evropske Crne Gore je veoma bitno za njen dalji napredak i podsticaj ostalim zemljama kandidatima sa Zapadnog Balkana, ali i za samu politiku proširenja EU- naglasio je Jukić.

Sastanku je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva dijaspore Adel Omeragić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.