U Južnoj Koreji riješen slučaj star 16 godina: Ubio djevojku, pa njeno tijelo zacementirao

U Južnoj Koreji riješen slučaj star 16 godina: Ubio djevojku, pa njeno tijelo zacementirao

Muškarac u Južnoj Koreji je priznao da je ubio svoju djevojku i njeno tijelo zacementirao. Njegovim priznanjem je riješen slučaj nestanka djevojke, koji je star 16 godina.

Prema priznanju koje je 50-godišnjak dao policiji, tupim predmetom je udario djevojku usljed svađe u njegovom stanu u gradu Geoje, na jugu zemlje. Zatim je njeno tijelo stavio u kofer koji je zakopao ispod cigli i cementa na svom balkonu.

Kofer je prošli mjesec pronašao radnik, prilikom građevinskih radova. Analizom otiska prsta je utvrđeno da je riječ o djevojci koja se vodila kao nestala osoba. Obdukcijom je utvrđeno da je preminula usljed udarca tupim predmetom u glavu.

Muškarac, kojeg policija zove gospodin A, nije živio u stanu kada je tijelo pronađeno, ali je ubrzo nakon toga uhapšen. U iskazu je naveo da je s djevojkom živio pet godina u garsonjeri, prije nego što je u oktobru 2008. kulminirala svađa, udarivši je tupim predmetom u glavu.

Kofer je zakopao ispod cigle i cementa na balkonu trećeg sprata, kojem se može pristupiti samo iz spavaće sobe. Policija je saopćila da je nakon ubistva živio još osam godina u stanu, a onda je 2016. uhapšen zbog narkotika. Od tada je stan bio prazan, a vlasnik ga je koristio uglavnom kao ostavu.

Porodica je prijavila nestanak žene, koja je tada imala 30 godina, i to tek tri godine nakon što je ubijena. Navodno su roditelji izgubili kontakt sa svojom kćerkom i došli su u grad Geoje kako bi je pronašli. Po dolasku rečeno im je da je raskinula s gospodinom A i da je napustila grad.

Tek kada je vlasnik stana naručio radove na hidroizolaciji, riješen je slučaj star 16 godina. Nastavlja se istraga te se očekuje podizanje optužnice za ubistvo, prenosi BBC.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.