Potpisan ugovor za izradu Idejnog rješenja brze saobraćajnice Podgorica – Tuzi (Božaj)

Potpisan ugovor za izradu Idejnog rješenja brze saobraćajnice Podgorica – Tuzi (Božaj)

Monteput je potpisao ugovor sa podgoričkom kompanijom „Via Project“ o izradi Idejnog rješenja za brzu saobraćajnicu Podgorica – Tuzi (Božaj), u dužini od 23 kilometra.

Vrijednost ugovora iznosi 90.992 eura sa PDV-om, dok je rok za završetak izrade idejnog rješenja četiri mjeseca od dana zaključenja ugovora.

Monteput je saopštio da će igradnja te brze saobraćajnice doprinijeti poboljšanju saobraćajne povezanosti između Podgorice i Tuzi, te povezivanju Crne Gore sa Albanijom. Ona će, dodaju, omogućiti i direktnu vezu sa auto-putem Bar-Boljare, čime će se unaprijediti regionalna povezanost i podstaći ekonomska saradnja i razvoj.

"Cilj izrade tehničke dokumentacije je temeljno ispitivanje različitih mogućnosti trase kako bi se odabrala najbolja opcija za dionicu od petlje Smokovac do graničnog prelaza Božaj. Idejno rješenje poslužiće za precizno utvrđivanje trase, definisanje ranga i tehničkih karakteristika saobraćajnice, kao i za uključivanje ovog koridora u Prostorni plan Crne Gore do 2040. godine", navodi se u saopštenju.

Monteput navodi i da javni pozivi i tenderski postupci, koji su u toku za izradu projektne dokumentacije za više dionica, predstavljaju osnovu za buduću izgradnju oko 260 kilometara autoputeva i oko 220 kilometara brzih saobraćajnica.

"Ovi projekti su definisani kroz pet razvojnih koridora koje je utvrdila Vlada Crne Gore, a koji se sastoje od 18 dionica auto-puteva i brzih saobraćajnica", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.