Milović: Spajiću, jesi predao Do Kvona radi zataškavanja slučaja ili u zamjenu za koncesiju nad Aerodromima Crne Gore?

Milović: Spajiću, jesi predao Do Kvona radi zataškavanja slučaja ili u zamjenu za koncesiju nad Aerodromima Crne Gore?

Kandidat za gradonačelnika "Podgoričke liste" na predstojećim lokalnim izborima u glavnom gradu Andrej Milović kazao je da se plaši da izručenje Do Kvona ne bude predmet trgovine u čiji će paket ući Aerodromi Crne Gore i davanje koncesije Južnoj Koreji.

"Zašto ovo kažem? Zato što kada je Apelacioni sud protivzakonito odlučio da Do Kvon bude izručen Južnoj Koreji, Spajić je bio jako zadovoljan i nije gledao blagonaklono na to što sam insistirao da Vrhovni sud o tome odluči. U tim danima, Spajić po prvi put počinje pozitivno da govori o južnokorejskoj ponudi za Aerodrome CG i da je njemu ta ponuda prihvatljiva, iako je mjesecima pripremao sve da koncesiju nad Aerodromima da Francuzima", navodi Milović u saopštenju dostavljenom medijima.

Onog trenutka kada je izgledalo da Do Kvon ide za Južnu Koreju, sve se preokrenulo, ističe on.

"Izručenjem Do Kvona Južnoj Koreji, ne bismo saznali kompletnu istinu o slučaju Do Kvon, ulozi Spajića, Abazovića i drugih aktera. Nadam se da SAD imaju dovoljno mehanizama da izvrše pritisak na Spajića (istrage vezane za zaduženje, put Petijevići, jadransko-jonska, LNG i sve ostalo) i da će uspjeti da 'nateraju' Spajića da se Do Kvon izruči našem strateškom partneru, radi otkrivanja pune istine i obeštećenja investitora.

U suprotnom, i Do Kvon će biti dio nove Spajićeve trgovine državnim interesima i resursima, kao kompenzacija radi zataškavanja ovog slučaja", istakao je Milović.

On je kazao da dodatno razotkrivanje Spajića leži u odluci Božovića o izručivanju Do Kvona, tj. da li će Do Kvon biti izručen SAD-u ili Južnoj Koreji.

"Ono što je krucijalno u ovom slučaju jeste korelacija između slučaja Do Kvon i davanja koncesije Aerodroma Crne Gore Južnoj Koreji. Stoga, pitam Spajića, da li je istrgovao izručenje radi zataškavanja slučaja, u zamjenu za koncesiju nad Aerodromima Crne Gore?", zaključuje se u saopštenju Milovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.