IAEA obezbijedila 1,3 miliona eura za nabavku PET/CT skenera

IAEA obezbijedila 1,3 miliona eura za nabavku PET/CT skenera

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) obezbijedila je oko 1,3 miliona eura za nabavku PET/CT skenera za Crnu Goru, saopštili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

- IAEA je potvrdila spremnost da podrži projekat nabavke PET/CT skenera za Crnu Goru u iznosu od oko 1,3 miliona eura, dok je crnogorska strana izrazila posebnu posvećenost projektu i odlučnost da u sljedećoj godini obezbijedi 700 hiljada eura za sufinansiranje istog- navodi se u saopštenju.

Iz MPNI su rekli da Ministarstvo zdravlja radi na finalizaciji tehničke dokumentacije za objekat Hematološke klinike na kojoj će PET/CT skener biti smješten.

- Očekuje se da Crna Gora do kraja ove godine ispuni administrativne procedure, kako bi se od početka naredne ušlo u neophodne procedure za stvaranje preduslova za nabavku ove savremene dijagnostičke opreme- kaže se u saopštenju.

Iz MPNI, koje koordinira saradnju Crne Gore i IAEA, su poručili da će nastaviti da podržavaju sve nacionalne insitucije u iznalaženju najboljih pravaca saradnje sa Agencijom i korišćenju mogućnosti u okviru nacionalnih, regionalnih i interregionalnih projekata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.