Južna Koreja: Zacementirao ženu na balkonu, tijelo pronađeno nakon 16 godina

Južna Koreja: Zacementirao ženu na balkonu, tijelo pronađeno nakon 16 godina

Muškarac u Južnoj Koreji priznao je da je ubio svoju djevojku i zacementirao njeno tijelo na balkonu prije 16 godina.

Jedan pedesetogodišnji muškarac rekao je lokalnoj policiji da je tupim predmetom udario ženu tokom svađe u stanu u gradu Geoje na jugu zemlje. Zatim je njeno tijelo stavio u kofer, koji je prekrio slojem cigle i cementa na balkonu stana u kojem su živjeli.

Tijelo žene bilo je pod cementom i ciglom sve do prošlog mjeseca, kada je vlasnik naručio radove na hidroizolaciji, a otkrio ga je radnik prilikom bušenja, prenose lokalni mediji.

Muškarac koji je ubio ženu nije živio u tom stanu kada je pronađeno tijelo žene, ali je ubrzo pronađen i uhapšen. On je policiji rekao da je sa ubijenom ženom živio pet godina u garsonjeri u Geoju prije nego što ju je ubio 2008. godine, piše BBC.

Nakon ubistva, muškarac je nastavio da živi u tom stanu još osam godina, a potom je uhapšen zbog droge. Stan je od tada prazan, a vlasnik ga je koristio kao ostavu.

Nestanak žene, koja je u vrijeme ubistva imala tridesetak godina, porodica je prijavila tek tri godine nakon njene smrti. Navodno su izgubili kontakt sa njom, a kada su došli da je traže, rečeno im je da je raskinula sa tadašnjim momkom i napustila grad.

Policija je saopštila da nastavlja istragu.

Izvor:M portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.