Otvorio se krater na stadionu u Londonu, u pomoć im pritekao najbogatiji klub na svijetu
Foto: AFC Wimbeldon

Otvorio se krater na stadionu u Londonu, u pomoć im pritekao najbogatiji klub na svijetu

Utakmica engleske Druge lige između Vimbldona (Wimbledona) i Akringtona (Accringtona) odložena jer domaći nijesu mogli pronaći alternativni teren nakon što je njihov dom na Plau lejnu (Plough Lane) oštećen u poplavama.

Naime, teren stadiona je oštećen, a zgrade i dvorana ostali su pod vodom nakon obilnih padavina prije nekoliko dana kada se izlila obližnja rijeka, prenosi Klix.ba.

Vimbldon je već odložio jučerašnju utakmicu trećeg kola Karabao kupa (Carabao Cup) protiv Njukasl junajteda (Newcastle United) koji će se sada igrati na Seint Džejms Parku (St. James Park) 1. oktobra.

Generalni direktor kluba Džejms Vudruf (James Woodroof) rekao je za BBC da se klub nada da će subotnju utakmicu protiv Akringtona održati na drugom terenu u južnom Londonu.

Međutim, u današnjem klupskom saopštenju Vimbldon je otkrio da to nije bilo moguće.

"Uprkos značajnim naporima u posljednjih 48 sati, nije bilo moguće osigurati održiv alternativni teren za subotu. S velikim žaljenjem, EFL je zbog toga odložio meč protiv Akringtona. Ulaznice će ostati važeće za preuređeni datum, a više detalja će uslijediti u dogledno vrijeme", stoji u saopštenju kluba.

Inače, najbogatiji klub na svijetu Njukasl je donirao 17.000 eura za pomoć u troškovima popravke na Plau lejnu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.