Najmanje četiri osobe poginule u poplavama u Indiji
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Najmanje četiri osobe poginule u poplavama u Indiji

Najmanje četiri osobe poginule su u poplavama u indijskom gradu Mumbaju nakon što su pojedine delove toga grada sinoć pogodile rekordne padavine, a na snazi je crveni meteo alarm.

U pojedinim djelovima Mumbaja zabilježena je rekordna količina padavina od oko 275 milimetara po metru kvadratnom, što je izazvalo prekid u drumskom i željezničkom saobraćaju, prenio je Rojters.

Škole i fakulteti su danas zatvoreni u tom gradu, a očekuju se i nove padavine, dok su vlasti pozvale stanovnike Mumbaja da ostanu u kućama.

Snimci drona objavljeni na društvenim mrežama pokazuju autoputeve zakrčene automobilima.

Sezona monsuna uglavnom počinje u junu i povlači se do 17. septembra, ali su se kiše ove godine nastavile i posle tog datuma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.