Ova tri pitanja nikad ne biste trebali postavljati na prvom sastanku
Shutterstock

Ova tri pitanja nikad ne biste trebali postavljati na prvom sastanku

Prvi sastanci mogu izgledati kao verbalne "nagazne mine", a američki stručnjaci otkrili su koja pitanja trebate izbjegavati prvi prvom susretu s potencijalnim partnerom.

Želite izgledati angažovano, ali ne i napeto, i da otkrijete dovoljno o sebi bez pretjerivanja. Ako ste previše koncentrisani da kažete pravu stvar, to može odvratiti pažnju od svrhe samog sastanka: da upoznate osobu preko puta vas.

Osim finansija, većina tema razgovora su prihvatljive, kaže Blaine Anderson, osnivačica Dating by Blaine.

"Ne postoje teme koje su potpuno zabranjene", kaže ona.

Čak i tipično tabu teme mogu se otvoriti na prvom sastanku, a možda bi i trebalo, ako mišljenje potencijalnog partnera o njima predstavlja bitnu stvar.

"Politika može biti osjetljiva tema, ali ako ste zaista strastveni za politiku i izlazili biste samo sa nekim ko dijeli vaše stavove, onda vam je vjerovatno bolje da ih pokrenete na prvom sastanku umjesto da čekate", kaže ona.

Ipak, postoji nekoliko tema razgovora koje biste trebali izbjeći. Evo tri pitanja koja ne treba postavljati na prvom sastanku.

Kakva je tvoja istorija zabavljanja?

- Primamljivo je raspitati se o nečijoj posljednjoj ozbiljnoj vezi, ali ovakva pitanja, jednostavno rečeno, nisu zabavna, kaže Anderson.

"Jedina kategorija pitanja koju bih samcima savjetovala da izbjegavaju na ranim spojevima je vezana za istoriju zabavljanja", preporučila je.

Ovo je bilo odlično, želiš li ići na drugi sastanak?

- Umjesto da utvrđujete detalje drugog sastanka dok ste još na prvom, odvojite malo vremena da razmislite o tome želite li nastaviti da upoznajete nekoga, kaže Grace Lee, trener za izlaske iz New Yorka i osnivačica A Good First Date.

"Planiranje drugog sastanka je oblik udvaranja, oblik testiranja obostranog interesa. Zato volim da prvi sastanak ostavim otvorenim. Volim da taj proces planiranja ostavim netaknut. Sada, jedna osoba mora malo riskirati", dodala je.

Piće je bilo zabavno - trebamo li sada na večeru?

- Uopšteno je dobar znak ako ne želite da se spoj završi, ali to ne znači da to ne biste trebali dozvoliti.

Problem sa sedmosatnim prvim spojem je da imate taj lažni osjećaj da ste zaista intimni, a da ne znate da li će tokom vremena oni biti dosljedni. Ako oboje osjećate snažnu povezanost, možete je nastaviti istraživati ​​na sljedećim datumima.

"Koliko god da je dobar osjećaj, čak i ako ste na najnevjerovatnijem sastanku, ohrabrila bih ljude da prestanu nakon druge runde pića", kaže Lee.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.