Odžić: Ko glasa za povećanje PDV-a u turizmu, glasa za gašenje turizma u Crnoj Gori

Odžić: Ko glasa za povećanje PDV-a u turizmu, glasa za gašenje turizma u Crnoj Gori

Povećanje PDV-a u turizmu sa 7% na 15% vodiće u potpuno urušavanje najznačajnije privredne grane u Crnoj Gori, ocijenio je zamjenik predsjednika SDP i predstavnik Evropskog saveza Petar Odžić.

- Toga mora da bude svjestan svaki poslanik, bez obzira na partijsku pripadnost, jer glasanjem za povećanje PDV-a u turizmu glasa za gašenje turizma u Crnoj Gori - ističe Odžić.

Prema njegovim riječima, naša turistička destinacija u jeku hiperinflacije koja nas je pogodila već nije konkurentna cijenama sa regionom, a dodatno povećanje PDV-a kao i akciza na vina, izazvaće još jedan veliki talas poskupljenja, koji može biti koban po narednu turistički sezonu.

- Pozivam još jednom sve poslanike da još jednom razmisle o posljedicama, i da ne učestvuju u farsi koje su izazvale populističke mjere, koje su i napravile rupe u budžetu! Nemojmo da teret neodgovorne i populističke politike svaljujemo na privredu i građane - poručio je Odžić.

Na dnevnom redu Skupštine će danas u 15 sati biti tri zakona koja je prethodno predsjednik države Jakov Milatović vratio na ponovno razmatranje, a u pitanju su izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Zakona o akcizama i Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Izvor:M PORTAL

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.