Kontrola optužnice protiv Dapčevića 9. oktobra

Kontrola optužnice protiv Dapčevića 9. oktobra

Kontrola optužnice protiv advokata Dimitrija Dapčevića, zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela pranje novca u ukupnom iznosu od 2,6 miliona eura zakazana je za 9.oktobar, saopšteno je iz Višeg suda.

Dokaze specijalnog tužilaštva razmatraće vanraspravno krivgično vijeće kojim će predsjedavati sudija Zoran Radović.

Dapčević je u istrazi negirao da je ta krivična djela, navodno, počinio za odbjeglog šefa kriminalnog kavačkog klana Radoja Zvicera.

Branilac Dapčevića, advokat Miloš Vuksanović je nakon hapšenja kolege izjavio da se sumnje protiv njegovog branjenika temelje na komunikacijama koje su ostvarene preko ,,Skaj“ aplikacije, ali da sadržaj tih komunikacija iz koje se crpe zaključci Specijalnog državnog tužilaštva nikad nije dobio svoj epilog u stvarnosti

- Radnje koje se Dimitriju Dapčeviću stavljaju na teret nikada se nijesu desile, pa ako bismo uzeli hipotetički u obzir da je ovaj sadržaj istinit, sve podsjeća na Orvelovo remek-djelo „1984“ gdje je tzv. policija misli bila zadužena da suzbije sve zabranjene misli koje su bile dovoljne da neko stekne status državnog neprijatelja u stvarnosti – kazao je tada advokat Vuksanović.

Dapčeviću su 3. aprila stavljene lisice, a kako je tada saopštio tužilac Radonjić, njegovo hapšenje je bilo rezultat višemjesečnog koordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – EUROPOL.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.