PREVARANTI: Addiko banka, čije je direktor Christoph Schoen uništila i urnisala iznajmljeni poslovni prostor u Bijelom Polju i pokušala da prevari vlasnika poslovnog prostora

PREVARANTI: Addiko banka, čije je direktor Christoph Schoen uništila i urnisala iznajmljeni poslovni prostor u Bijelom Polju i pokušala da prevari vlasnika poslovnog prostora

Koristeći poslovni prostor za potrebe banke u Bijelom Polju, nakon isteka dugogodišnjeg zakupa, lokal su ostavili u haotičnom stanju, pokidana vodovodna, telefonska, internet i elektro instalacija, oštećeni izlozi, pločice uništene, pregrade neuklonjene, porušena kotlara, prostorija gdje se nalazi trezor uništena i niz drugih oštećenja. PO UGOVORU SA VLASNIKOM PROSTORA JE ADDIKO BANKA IMALA OBAVEZU DA KAO DOBAR DOMAĆIN VRATI POSLOVNI PROSTOR U PRVOBITNO STANJE KAKVO JE BILO KADA SU GA PREUZELI, ŠTO SE NIJE DESILO. OSTAVILI SU UNIŠTEN PROSTOR IZA SEBE, KOJI SADA PODSJEĆA NA HIROŠIMU.

Addiko Banka je imala ugovorenu obavezu na osnovu anex-ugovora o zakupu zaključenog sa vlasnikom poslovnog prostora ovjerenim kod Notara br. 275/2013, u kojem precizno stoji da : ,,Zakupac je dužan da čuva zakupljenu stvar i po isteku zakupa vrati je neoštećenu. Ako je za vrijeme zakupa izvršio kakve promjene na stvari dužan je vratiti je u stanje u kome je bila kad mu je predata u zakup ”.

Prilikom vraćanja ključeva poslovnog prostora oktobra 2021. godine, v.d. direktor REM u Addiko Banci Velimir Kovačević - Podgorički prevarant je nakon isteka ugovora o zakupu, tražio dodatni rok od 7 dana da vrati lokal u prvobitno stanje i otkloni sva oštećenja u njemu. Istog dana je razgovarao sa firmom iz Bijelog Polja oko radova na vraćanju poslovnog prostora u prvobitno stanje.

veli

Podgorički prevarant i sitni spletkaroš Velimir Kovačević pokusao da izvara Bjelopoljku D.M . vlasnicu poslovnog prostora u ulici Slobode

Od vlasnika je dobio 10 dana da vrati poslovni prostor u prvobitno stanje, međutim ni u tom roku ono što je obećao nije ispunio, a osim obećanja imao je i zakonsku obavezu. Ni dan danas, lažov Velimir Kovačević nije ništa preduzeo već je slagao i pokušao da prevari vlasnika.

2ll

Porušene prostorije i instalacija poslovnog prostora u kojoj je bila Addiko Banka

Kako navode po podgoričkim koluarima ovo nije jedinio što je Podgorički prevarant svojom neprofesionalnošću, prevarama, lažima, hoštaplerskim djelima doveo klijente u stanje da kada više nemaju izlaz i obrate se i zatraže pomoć od određenih institucija i medija.

Kako klijenti da izgrade povjerenje i odnos sa službenicima Addiko Banke kada obmanjuju, varaju, lažu kao Velimir Kovačević

3ll

Porušene prostorije poslovnog prostora

Da se Addiko Banka ponaša kao loš privrednik i loš domaćin jasno ukazuju fotografije dijela poslovnog prostora, iz kojih se vidi da je poslovni prostor ostavljen u haotičnom stanju, sa prekinutom vodovodnom instalacijom, te je voda osim unutrašnjosti poslovnog prostora oštetila i temelje zgrade u kojoj žive stanari i dovela u ptanje stabilnost poslovnog prostora i stambene zgrade u kojoj se nalazi poslovni prostor.

55555555

Porušene prostorije u kojoj je bila Addiko Banka

Nisu se prema imovini ophodili na domaćinski način, nego se po slikama vidi da su sve radili da primitivno unište i unerede prostor.

I pored zakonske obaveze zakupca Addiko Banke da vrati zakupljenu stvar neoštećenu, to isti nije uradio već je ostavio haotično stanje, i nije vratio stvar u stanju kada je uzeo u zakup, jer su za vrijeme trajanja zakupa, poslovni prostor prilagodili svojoj namjeni, pregrađivali, prepravljali zidove, postavljali instalaciju koju može koristiti samo banka, rušili i probijali vanjska stakla i izloge, i ništa to nakon isteka zakupa nijesu uklonili i vratili u stanje kao kada su uzeli poslovni prostor u zakup, koji se jedino može koristiti za bankarske usluge, a vlasnik je imao više ponuda da poslovni prostor izda za druge usluge i u stanju u kakvom je poslovni prostor bio prije nego je banka uzela u zakup.

66ec7660832049eebe9a37360a0a0a653previewOrg

Pokidane instalacija poslovnog prostora 

Postavlja se pitanje je li Velimir Kovačević po naređenju Christoph Schoen Predsjednika Upravnog odobra, nadležanog za opšte poslove, finansije i poslove podrške poslovanju htio da izvara i ošteti vlasnike Bjelopoljskog poslovnog prostora ili je radio na svoju ruku iz nekih neljudskih razloga?

 

Jesu li po naređenju direktora Christoph Schoen izvarani vlasnici lokala ili je to Velimir Kovačević radio iz samo njemu znanih razloga? Neki od mogućih razloga mogu biti vjerske i nacionalne mržnje, jer ne vidimo razloge za takvo neljudsko ponašanje obzirom da smo imali korektnu saradnju u trajanju od 15 godina bez ijednog nesporazuma.

 

Vlasnici lokala su više puta izlazili u susret Addiko banci, i u vrijeme ekonomske krize su umanjili kiriju, čime su pokazali razumijevanje i poštovanje prema toj kući. Velimir Kovačević - Podgorički prevarant je prvobitno tražio dodatno vrijeme da vrati prostor u prvobitno stanje, ali je isti slagao.

 

Kako god Velimir Kovačević - Podgorički prevarant nije znao ili nije želio da pročita Ugovor o zakupu sa vlasnikom poslovnog prostora, u kojem precizno stoji da je "Zakupac dužan da čuva zakupljenu stvar i po isteku zakupa vrati je neoštećenu, ako je za vrijeme zakupa izvršio kakve promjene na stvari dužan je vratiti je u stanje u kome je bila kad mu je predata u zakup”, i svojim neprofesionalnim i neljudskim ponašanjem nanio štetu banci više od 300.000 eura do sada, jer će Addiko Banka  po ugovoru i svojim obavezama prema vlasniku poslovnog prostora morati da plati zakupninu, jer vlasnik i pored više ponuda nije mogao da izda poslovni prostor na novi period od 15 godina, zakonsku kamatu, naknadu štete i izgubljenu dobit.

 

Tako da je Podgorički prevarant Velimir Kovačević  svojim lažima, đilkoškim i neljudskim ponašanjem prema časnim saradnicima banke nanio Addiko banci u kojoj je zaposlen više štete nego koristi.

 

Mnogi zainteresovani zakupci, nakon izlaska banke iz poslovnog prostora, ulazeći u poslovni prostor, su zbog katastrofalnog stanja poslovnog prostora koji je banka ostavila za sobom, odustajali da isti uzmu u zakup, uz naglasak da kad bude doveden u pristojno stanje su spremni praviti dogovor za višegodišnji zakup.

 

U ovoj prevari je aktivno učestvovao menadžment  Addiko Banke na čelu sa Christoph Schoen Predsjednik Upravnog odobra, nadležan za opšte poslove, finansije i poslove podrške poslovanju!!!

 

Kako mogu klijenti ove banke imati povjerenje u banku, poslovati preko nje i kod ove banke čuvati novac, kada su na njenom čelu prevaranti koji ne poštuju Zakone Države Crne Gore, niti Ugovore koje su potpisali i zaključili kod Notara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.