Hapšenje Lakčevića: DPS tvrdi da je riječ o režiji parlamentarne većine

Hapšenje Lakčevića: DPS tvrdi da je riječ o režiji parlamentarne većine

Zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju, podgorička policija uhapsila je juče izvjesnog Zorana Lakčevića (43) kome je Osnovno državno tužilaštvo potom odredilo zadržavanje do 72 sata.

Kako je pojašnjeno iz Uprave policije, kod uhapšenog su, prilikom kontrole u Ulici 8. marta, pronađene 23 lične karte, pasoš i sveska sa podacima.

” Od njega je u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljeno obavještenje na zapisnik i on je po nalogu tužioca, koji je obaviješten o događaju, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju”, navodi se u saopštenju policije.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici mu je potom odredilo zadržavanje od 72 sata.

Pobjedi je iz policije sinoć potvrđeno da je tokom dana obavljen razgovor sa djelom onih čija su lična dokumenta pronađena kod Lakčevića, da će saslušanja preostalih biti nastavljena i da za sada nikom od njih nije određeno zadržavanje.

Na informaciju o hapšenju osumnjičenog za kupovinu ličnih karata reagovao je juče portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić, koji tvrdi da je riječ o režiranom slučaju iza koga stoji aktuelna parlamentarna većina.

Naveo je i kako je to još jedan pokazatelj da stranke koje čine Vlade nemaju većinu u Podgorici i da na sve načine pokušavaju da dio birača „ostave kući“ kako bi se spasili „izvjesnog debakla koji ih čeka u nedjelju“.

“Demokratska partija socijalista dostojanstveno je uvijek priznavala poraz kada bi se na nekim izborima našla u manjini. Pozivamo parlamentarnu većinu da uradi isto i poručujemo im da ćemo odlučno i po svaku cijenu braniti pobjedu i većinu na izborima u nedjelju”, poručio je Nikolić.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.