Za vikend HPV vakcinacija bez zakazivanja u Staroj Varoši

Za vikend HPV vakcinacija bez zakazivanja u Staroj Varoši

Dom zdravlja Glavnog grada (DZGG) za vikend će, u zdravstvenom objektu Stara Varoš, organizovati vakcinaciju HPV vakcinom bez potrebe za zakazivanjem ili najavom, bez obzira na to da li dijete ima izabranog doktora.

Kako je saopšteno iz DZGG, vakcinacija će se sprovoditi od devet do 13 sati a djevojčice i dječaci sa područja Podgorice, Tuzi i Zete mogu primiti vakcinu HPV vakcinu bez prethodnog pozivanja i zakazivanja.

Navodi se da će se HPV vakcinacija primarno sprovoditi kod djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 18 godina.

- U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje nastavlja se aktivna promocija HPV vakcinacije, stoga će se i aktivno pozivati roditelji djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 18 godina - navodi se u saopštenju DZGG.

Oni su apelovali na sve roditelje da dovedu djecu na vakcinaciju i time smanje rizik da tokom života obole od raka grlića materice i drugih oboljenja koji se mogu spriječiti HPV vakcinacijom.

- DZGG, u okviru svojih redovnih aktivnosti, sprovodi vakcinaciju tokom cijele godine. Veća dostupnost informacija doprinosi efikasnijoj prevenciji i boljoj zaštiti djece - stoji u saopštenju.

Iz DZGG su rekli da nastavljaju i kampanju MMR vakcinom za vakcinisanje dece, kako bi osigurali njihovo zdravlje i zaštitu od ozbiljnih bolesti.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.