Najsnažniji napad na Bejrut od početka eskalacije: Sravnjene zgrade, meta bombardovanja vođa Hezbolaha

Najsnažniji napad na Bejrut od početka eskalacije: Sravnjene zgrade, meta bombardovanja vođa Hezbolaha

Izraelska vojska objavila je danas da je pokrenula ciljani napad na glavno sjedište Hezbolaha u južnom predgrađu Bejruta.

Libanski mediji pišu kako je siloviti udar uništio šest zgrada. To je bio najveći napad izraelskih vazdušnih snaga na bejrutsko predgrađe Dahiya, koje se smatra uporištem Hezbollaha.

Fox News javlja da je meta nedavnog izraelskog napada na Bejrut bio vođa Hezbolaha Hassan Nasrallah.

U samom gradu vlada haos, preživjele pokušavaju pronaći spasitelji ali i vojska. U međuvremenu su se oglasili i Iranci, državna agencija Tasnim je napisala kako je Nasrallah na sigurnom te da informacije koje plasira Izrael nisu tačne.


Izraelski mediji pišu kako je kompletna izraelska sigurnosna struktura trenutno u bunkerima. Posljednji put kada je Izrael pokušao ubiti Nasrallaga je bio 2006. godine tokom libansko-izraelskog rata.

Iz Ujedinjenih nacija su poručili kako su uznemireni zbog izraelskih zračnih napada na južna predgrađa libanonske prijestolnice Bejruta.

"UN promatra razvoj događaja s velikom zabrinutošću", rekao je glasnogovornik UN-a Stephane Dujarric na brifingu.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.