"Sati terora na ulicama Genove": Epilog teškog nasilja huligana dva kluba je zastrašujući

Italijanski grad Genova još je pod utiskom scena teškog nasilja huligana dva kluba Sampdorije i Genove koji su se sukobili prije i nakon utakmice Kupa Italije.

Naime, drugoligaš Sampdoria slavila je nakon boljeg izvođenja penela nad gradskim rivalom i članom Serije A, ali su dešavanja na ulicama ovog grada u potpunosti zasjenila uzbuđenja na terenu.

Broj povrijeđenih u neredima se, prema posljednjim inofrmacijama, popeo se na 48, ali taj broj nije konačan.

Najviše povrijeđenih je policajaca (period oporavka od sedam do 35 dana), dok je službeno 12 huligana zatražilo ljekarsku pomoć tokom bitke po ulicama.

"Sati terora na ulicama Genove", samo je jedan od naslova tekstova u italijanskim medijima dva dana nakon utakmice.

Inače, bio je to prvi gradski derbi ljutih rivala nakon dvije godine s obzirom na to da je Sampdoria ispadanjem iz društva najboljih uskratila svojim navijačima užitak takvog okršaja.

Na kraju je žrijeb za Kup Italije ponovo spojio dva tima, ali nije prošlo sve kako treba s obzirom na to u kakvim je okolnostima protekao derbi.

Izvor:klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.