U BIJELOM POLJU dženaza povodom obilježavanja 100 godina od genocida u Šahovićima

U BIJELOM POLJU dženaza povodom obilježavanja 100 godina od genocida u Šahovićima

Učestvujući u ovom činu, pokazaćemo svoju solidarnost, saosjećanje i odgovornost prema prošlosti i poslati jasnu poruku Islamska zajednica u Crnoj Gori pozvala je sve vjernike i građane da prisustvuju dženazi koja će biti klanjana u subotu, 28. septembra ispred gradske gasulhane u Bijelom Polju povodom obilježavanja 100 godina od genocida u Šahovićima.

Dženaza predstavlja čin sjećanja i odavanja počasti nevino stradalim Bošnjacima koji su brutalno ubijeni prije jednog vijeka u stravičnom genocidu.

- Učestvujući u ovom činu, pokazaćemo svoju solidarnost, saosjećanje i odgovornost prema prošlosti i poslati jasnu poruku da žrtve nisu i neće biti zaboravljene. Islamska zajednica u Crnoj Gori naglašava važnost očuvanja sjećanja na tragične događaje poput ovih, kako bi se spriječilo da se slični ponove u budućnosti - navodi se u saopštenju Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Dženaza će biti klanjana s početkom u 17 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.