Izraelski mediji tvrde: Vođa Hezbolaha ranjen u napadu na Bejrut

Izraelski mediji tvrde: Vođa Hezbolaha ranjen u napadu na Bejrut

Dodaje se da Izrael vjeruje da je Nasralah bio na lokaciji koja je bila meta napada i da će "svako ko je bio tamo teško izaći živ"

Izraelski mediji objavili su da zvanična procjena vlasti pokazuje da je Hasan Nasralah (Hassan Nasrallah), vođa libanske grupe Hezbolah, ranjen u zračnom napadu na južno predgrađe Bejruta, prenosi Anadolu.

- Procjene službenih vlasti u Izraelu pokazuju da je Nasralah ranjen u napadu na glavni štab Hezbolaha u južnom predgrađu Bejruta - objavio je izraelski "Kanal 12".

Dodaje se da Izrael vjeruje da je Nasralah bio na lokaciji koja je bila meta napada i da će "svako ko je bio tamo teško izaći živ".

Isti izvor navodi da je Izrael podigao nivo pripravnosti u svim ambasadama širom svijeta nakon najnovijih napada u Bejrutu.

Izraelska vojska objavila je večeras da je izvela vazdušnih napad na lokaciju za koju tvrdi da je glavni štab Hezbolaha u regiji Dahieh južno od Bejruta.

Izraelski mediji navode da je generalni sekretar Hezbolaha Hasan Nasralah takođe bio meta napada.

Najmanje dvije osobe su ubijene, a 76 je povrijeđeno u najnovijim izraelskim napadima na Bejrut, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Libana.

Kako je objavila libanska novinska agencija NNA, četvrt Hureyk u regiji Dahieh, na jugu Bejruta bila je na meti vazdušnih napada, dodajući da su izraelski borbeni avioni bombardovali mnoge objekte u tom regionu. Istaknuto je da je u napadima uništeno šest zgrada.

Izraelska vojska, koja od 8. oktobra prošle godine nastavlja kontrolisane sukobe s Hezbolahom, od 23. septembra je izvela stotine vazdušnih napada na gradove na jugu Libana, kao i na regije Bekaa i Baalbek.

Prema libanskim vlastima, u vazdušnih napadima poginulo je 775 ljudi, dok je skoro 150.000 raseljeno zbog bombardovanja.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.