Vukićević: Za nas izuzetno važna pruga Beograd-Bar
Foto: Ministarstvo saobraćaja

Vukićević: Za nas izuzetno važna pruga Beograd-Bar

Za Crnu Goru je izuzetno važna pruga Beograd-Bar na koju se priključuje i albanska strana, saopštila je ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, ističući dobru saradnju sa državama regiona, posebno Srbijom.

Vukićević je na sastanku sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori, Johanom Satlerom, razmijenila stavove u vezi sa sektoralnom slikom stanja i rada, iz resora Ministarstva saobraćaja.

Sastanak je bio prilika i da Satler pruži punu podršku ovom resoru, da se kroz trenutne i buduće projekte i tehničku ekspertsku pomoć, resoru saobraćaja pruži podrška na putu ka ispunjavanju mjerila iz poglavlja 14 i 21.

Vukićević je iznijela informacije koje se odnose na trenutno stanje u sektoru državnih puteva i željezničkog saobraćaja, sa naročitim osvrtom na tendere i projekte koji se odnose na rekonstrukciju pruge Beograd –Bar.

Vukićević je istakla da je za nas izuzetno važna pruga Beograd-Bar na koju se priključuje i albanska strana, ističući dobru saradnju sa državama regiona, posebno sa Srbijom.

"Zemlje regiona su, kroz zajedničko djelovanje mehanizmom Zajedničkog pisma Evropskoj komisiji, koje smo ministar Goran Vesić i ja nedavno potpisali u Beogradu, dobile konkretan primjer kako bi susjedi regiona i Evrope trebalo da zajedničkim aktivnostima reaguju u pravcu zahtjeva za privlačenjem finansijske podrške, Evropske komisije, za ključne infrastrukturne projekte", dodala je Vukićević.

Vukićević i Satler su govorili o brojnim projektima rekonstrukcije domaćih putnih pravaca, sa posebnim osvrtom na nastavak projekta auto-puta Bar-Boljare, naročito o trenutnom satusu i budućim projekcijama dinamike radova na drugoj dionici auto-puta.

"Svakako da postoji potreba za daljim proširenjem kapaciteta i poboljšanjem postojećeg stanja crnogorskih vazdušnih luka, a uz nezaobilaznu potrebu za valorizacijom Aerodroma na dugoročan i održiv način, sagledavajući stanje u turističkoj industriji, koja se rapidno širi, svakako da su koncesija Aerodroma i kompleksnost procedrura koja prati čitav proces, nešto na čemu Ministarstvo intenzivno radi, ali je donošenje konačne odluke o tome da li će crnogorskim aerodromima upravljati država ili koncesionar, na Vladi”, saopštila je Vukićević u namjeri da informacije i trenutne aktivnosti na ovako važnom projektu podijeli sa Satlerom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.