Rusi napali Zaporožje
Ilustracija/ - EPA

Rusi napali Zaporožje

Ruske oružane snage su napale jutros oblast Zaporožja navođenim vazdušnim projektilima ciljajući stambene zgrade, objavio je danas na svom Telegram kanalu Ivan Fedorov, šef ukrajinske Zaporoške oblasti.

- Izbilo je nekoliko požara. Djelimično je uništena jedna stambena zgrada- saopštio je Fedorov na Telegramu, prenosi agencija Ukrinform i dodaje da je ranjeno petoro ljudi, prenose Nezavisne.

Ukrinform navodi da su se u Zaporožju čule dvije serije eksplozija nakon napada ruskih snaga.

Ukrajinski zvaničnici su saopštili ranije da su ruske snage juče izvršile dva uzastopna napada na medicinski centar u gradu Sumi, na sjeveroistoku Ukrajine, sjeverno od Zaporožja u kojima je poginulo šest osoba, prenio je ranije Rojters.

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Ihor Klimenko objavio je na svom Telegram kanalu da je u prvom napadu ubijena jedna osoba i oštećen plafon na nekoliko spratova bolnice.

Prema riječima Klimenka, dok je trajala evakuacija pacijenata i osoblja došlo je do novog ruskog napada u kojem je poginulo još pet osoba, navodi britanska agencija.

Regionalna administracija saopštila je da su u napadu na Sumi upotrebljeni dronovi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.