Ivanović i Gutereš: Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja
ivanović i gutereš/ foto: vlada cg

Ivanović i Gutereš: Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja

U sklopu svoje radne posjete Njujorku povodom održavanja generalne debate 79. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove dr Filip Ivanović sastao se 28. septembra 2024. sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

- Generalni sekretar Gutereš je zahvalio Crnoj Gori na podršci koju pruža ideji multilateralizma i sistemu Ujedinjenih nacija. Imajući u vidu aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, posebno imajući na umu agresiju Rusije na Ukrajinu, ratove u Gazi i Sudanu, te rastući uticaj klimatskih promjena na biodiverzitet, Gutereš je istakao da Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja- navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik Ivanović je naglasio da Crna Gora izuzetno vrednuje saradnju sa Ujedinjenim nacijama, te da u sklopu svojih diplomatskih aktivnosti baštini i promoviše vrijednosti Ujedinjenih nacija i multilateralizma.

U tom smislu, dodao je da je za male zemlje posebno važna aktivnost u okviru sistema Ujedinjenih nacija.

Potpredsjednik Ivanović je upoznao generalnog sekretara Gutereša sa aktuelnim momentom u procesu pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, ističući komplementarnost procesa pristupanja Evropskoj uniji i zajedničkih razvojnih projekata koje Crna Gora radi sa Ujedinjenim nacijama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.