Rožajac spasio djecu iz zapaljene zgrade u njemačkom Esenu

SJAJAN PODVIG SENADA ŠUTKOVIĆA

Rožajac spasio djecu iz zapaljene zgrade u njemačkom Esenu

Senad Šutković iz Rožaja učestvovao je u akciji spašavanja djece iz požara u jednom stambenom objektu u Esenu u Njemačkoj. On se, kaže, slučajno zadesio na tom mjestu, a nije prezao ni trenutka da pokuša da pomogne. O nevjerovatnom podvigu hrabri Rožajac govorio je za Portal RTCG.

Kako nam je ispričao Šutković, bio je u posjeti kao turista u njemačkom Esenu, šetao je u blizini stambene zgrade kada se desio incident gdje je, kasnije će se ispostaviti, jedan Sirijac podmetuo požar. Prije te zgrade podmetnuo je požar i na jednoj kući, a onda uletio svojim kombijem u nekoliko prodavnica i prijetio mačetom.

U incidentu je kako pišu njemački mediji, povrijeđena 31 osoba, među kojima i dvoje djece koja su u kritičnom stanju.

"Primijetio sam vatru i veliki dim, a onda našao stube kojima sam se popeo do prozora koji sam razbio i ušao u stan. Bila je nezgodna situacija, čuo sam vrištanje djece, plač. Izbavio sam nekoliko djece, potom prešao na posljednji sprat i spasio još nekoliko djece sa još jednim Sirijancem", kazao je Šutković.

Istakao je da je prvi stigao do te djece i rizikovao svoj život.

UKA3

[O podvigu izvijestili i njemački mediji] O podvigu izvijestili i njemački mediji (Foto: arhiva )

Prema navodima Vatrogasne službe i policije, oko 17.10 sati Sirijac je zapalio stambenu zgradu, a zatim je u drugoj ulici zapalio i jednu kuću, prenosi list Bild.

Nakon toga, kombijem se zaletio u izlog i fasadu prodavnice povrća, a onda se odvezao do druge prodavnice, kada je izašao i izvukao mačetu.

Prema saznanjima Bilda, policija je uspjela da uhapsi počinioca, koji je imao opekotine po rukama, samo nekoliko metara od prodavnice povrća.

UKA1

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.