Đukanović: Ovo je trenutak da se sagleda raspoloženje birača i na državnom nivou, stvaraju se uslovi za prevazilaženje dubokog političkog jaza

Đukanović: Ovo je trenutak da se sagleda raspoloženje birača i na državnom nivou, stvaraju se uslovi za prevazilaženje dubokog političkog jaza

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obavio je svoju građansku dužnost i glasao na svom biračkom mjestu. Đukanović je ovim povodom kazao da očekuje da se potvrdi dostignuti nivo demokratske kulture, sa uvjerenjem da smo na dobrom putu, imajući u vidu, kako kaže, da smo imali jako zanimljivu i jako tolerantnu predizbornu kampanju.

“Vjerujem da nakon četvorogodišnjeg iskustva promjene vlasti u Crnoj Gori, danas njeno ukupno biračko tijelo može da kompetentnije sudi po kvalitetu ponuda. Dakle, izbori u Glavnom gradu su uvijek zahvalna provjera u odnosu na opšte raspoloženje biračke jednosti na nivou države”, kazao je Đukanović u izjavi koju prenosi Media Biro.

On je naglasio da su ovi podgorički izbori pod velikom pažnjom, jer zbog izgubljenog povjerenja nove lokalne uprave u Glavnom gradu sve upućuje na potrebu preispitivanja političke ponude.

“Ovi izbori su i pod dodatnom pažnjom imajući u vidu da je nedavno izabrana nova lokalna uprava u Podgorici jer je veoma brzo izgubila povjerenje što upućuje na potrebu preispitivanja kvaliteta političke ponude za koju su se građani Podgorice opredijelili prije otprilike dvije godine”, rekao je Đukanović.

Đukanović je dalje istakao da je ovo dobra prilika da se ispita raspoloženje biračkog tijela na državnom nivou.

“Tako da vjerujem da je ovo jedan dobar trenutak da se kroz provjeru biračkog raspoloženja Glavnog rada sagleda i kakvo je stanje biračkog raspoloženja na nivou države i stvaraju se lagano uslovi za prevazilaženje ovog dubokog političkog jaza koji postoji u Crnoj Gori, stvaraju se uslovi da se Crna Gora snažnije usredsredi na ono što je njen ključni prioritet, a to je nastavak i završetak reformi za ulazak u Evropsku uniju”, zaključio je Milo Đukanović.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.