Pucnjava na autobuskoj stanici u Izraelu: Ubijena jedna osoba, ranjenih desetoro

Pucnjava na autobuskoj stanici u Izraelu: Ubijena jedna osoba, ranjenih desetoro

Naoružani napadač je otvorio vatru na autobuskoj staniciu izraelskom gradu Beershebi, ubivši pritom jednu ženu i ranivši desetero ljudi, objavile su hitne službe, dok su sigurnosne snage i dalje u stanju pripravnosti uoči godišnjice obilježavanja Hamasovog napada na Izrael 7. oktobra.

Iz Zavoda za hitnu medicinu kazali su da je napadač ubijen.

Vojnici ustrijelili napadača

Očevidac koji se zatekao na mjestu zločina za N12 News je kazao da je vidio vojnike kako pucaju na napadača. Mediji su izvijestili da je pripadnik beduinske manjine u izraelskoj pustinji Negev. Policija pucnjavu smatra terorističkim napadom, no nije objavila pojedinosti o identitetu napadača.

Izraelske snage sigurnosti širom Izraela su u stanju visoke pripravnosti zbog potencijalnih propalestinskih uličnih napada uoči obilježavanja prve godišnjice Hamasova napada na jug Izraela prošle godine, nakon čega je započeo rat u Gazi.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.