Berluskoni oženio 50 godina mlađu Frančesku
Ilustracija

Tajno vjenčanje bivšeg italijanskog premijera

Berluskoni oženio 50 godina mlađu Frančesku

Ako je vjerovati izvoru bliskom bivšem italijanskom premijeru, a na isti se poziva britanski list Daily Mail, Silvio Berluskoni je oženio dosadašnju vjerenicu Frančesku Paskale na tajnom vjenčanju u svojoj privatnoj kapelici piše Jutarnji.hr.

Bivši italijanski premijer oženio mladu Frančesku, bivšu televizijsku novinarku, u kapeli koja se nalazi unutar njegove vile u blizini Milana, a sve se u tajnosti desilo još prije tri nedjelje.

Informaciju o Berluskonijevom trećem vjenčanju, potvrdila je i starleta Maratej Polanko, jedna od njegovih djevojaka, koje su dolazile na tzv. „bunga-bunga“ zabave. Ispričala je da je vjenčanje održano 8 ili 9 oktobra, ali zbog profesionalnih obaveza nije bila prisutna.

Polanko je bila u prvoj ligi Berluskonijevih konkubina, a on joj je, kao dokaz naklonosti, pomogao da napiše pjesmu „Bunga Buna“, koja se emituje na italijanskim radio-stanicama. Inače, za nju se prvi put čulo na procesu koji je protiv Berluskonija vođen zbog nekadašnjih orgija u njegovoj vili. Tom prilikom je priznala kako je izvodila striptiz, a za to vrijeme na licu je nosila masku sa likom Baraka Obame.

Istovremeno, objavljivanjem informacije o tajnom vjenčanju, plasirana je i vijest prema kojoj je Frančeska zatražila odštetu od deset miliona evra od bugarske glumice Mihaele Boneve, koja je u intervjuu na jednoj televiziji izjavila da je nova Berluskonijeva supruga lezbejka. Navodno su njih dvije imale i ljubavnu vezu, što je podatak za koji nova gospođa Berluskoni ne otkriva jer bi mogao da naruši njen dobar glas na društvenoj sceni.