Tipovi žena koje muškarci ne žele da ožene. Jeste li među njima?
Ilustracija

Sudbonosno da

Tipovi žena koje muškarci ne žele da ožene. Jeste li među njima?

Ako ste žena i želite se udati, možda vas neke karakterne osobine mogu odvući od tog plana. Saznajte koje!

Ako se nalazite u srećnoj ili malo manje srećnoj vezi, ali upravo tom muškarcu želite izgovoriti "sudbonosno DA" možda ćete neke osobine morati promijeniti ili ublažiti. Postoje "skupine" žena koje muškarci nikako ne žele imati pored sebe do kraja života.

Gospođica "Zapovjednica"

U početku veze muškarcima može biti primamljivo imati pored sebe ambiciozne žene koje uvijek tačno znaju što hoće i imaju sve pod kontrolom. No, s vremenom, ta osobina može postati odbojna i poprimiti oblik "šefovanja" u vezi. Muškarci će vjerovatno brzo dati "petama vjetra" kada shvate da pored sebe imaju ženu koja im stalno naređuje što i kako trebaju raditi. No, ovi tipovi žena najčešće  ne mogu pomoći jer je to u njihovim genima, piše Samantha Daniels za Huffington Post. Želite li to spriječiti, a prepoznajete se u ovom opisu, mijenjajte ponašanje.

Gospođica "Živim samo za tebe i nemam drugih snova"

Muškarcu može imponovati na početku veze to što ima pored sebe ženu koja će se potpuno podčiniti njemu i "skidati mu zvijezde s neba". No, ti divni gestovi uskoro će postati nešto što će tog muškarca potpuno ugušiti jer počinje shvatati da takva žena nema nikakvih planova u svom životu, nema vlastitih ambicija nego sve samo podređuje njemu. Eh, žene..Lijepo je brinuti se o svom muškarcu, ali on želi ženu koja zna što hoće u životu i nije joj jedini san čekati svog muškaraca pored vrata da dođe kući.

Gospođica "Želim te promijeniti"

"Volim ga baš onakav je" reći će gotovo svaka žena, ali rijetko koja će priznati da malo po malo svog muškarca želi još "malo prilagoditi sebi". Nakon nekog vremena, to može jako iritirati muškarca, no postoje i oni koji dopuštaju da ih žena "vodi" na taj način zbog svojih vlastitih nesigurnosti. Sve može započeti latentno s prijedlozima za promjenom garderobe. "Zašto ne bi nosio ovakve pantalone? Mnogo bolje ti pristaju". No, kada žena dođe do partnerovih prijatelja i težnjom da promijeni njegove hobije, najčešće će je muškarac odbaciti kao opciju za "živjeti srećno do kraja života".

Gospođica "Sumnjičavo ljubomorna"

Žene koje se nalaze u ovoj skupini na samom su rubu litice jer odražava svoje nepovjerenje prema izabranom muškarcu. Žena se najčešće tako ponaša zbog iskustava iz prošlosti kada je najvjerojatnije bila povrijeđena te se u novoj vezi želi osigurati da se scenario ne ponovi. Muškarac će najvjerovatnije na početku početi s uvjeravanjem da on "nije kao drugi muškarci" te da je on zasigurno neće povrijediti, no, ako žena kontinuirano optužuje muškarca da je isti kao i drugi i da nešto skriva, žena će opet ostati povrijeđena i ostavljena. Svojom greškom.

Gospođica "U tebi tražim svog oca"

Ovaj tip žene najčešće traži starije partnere s čežnjom da u njemu pronađe očinsku figuru, a ne nekoga ko je "materijal" za muža. Muškaracu se može sviđati uloga koju mu je žena namijenila i traženje odobravanja i dozvola za svaki postupak ili odluku u svom životu. No, uskoro će se dogoditi da muškarac poželi voditi ljubav s "pravom, zrelom ženom", a postaje svjestan da pored sebe ima osobu koja je zastala na nivou 10 - godišnjakinje.

Gospođica "Za sve moram pitati svoju majku"

Ove žene imaju broj svoje majke na brzom biranju. Zove je nekoliko puta na dan i za sve što planira ili mora odraditi traži mišljenje i odobravanje svoje majke. Muškarac će na početku veze vjerovatno biti zadivljen tim odnosom koji prikazuje kako je njegova izabranica povezana sa svojom porodicom, no uskoro se to pretvara u "ok, ovo je sad stvarno previše" scenario. Muškarac ne želi da njena majka zna i odlučuje za svaki postupak koji se odnosi na njegov život.

Gospođica "Tračarka"

Može biti zanimljivo slušati na početku veze razne anegdote koje je ova žena prikupila u svom životu o drugim ljudima. Sve to može biti zanimljivo i smiješno. Neko vrijeme. No, nakon toga doći će trenutak kada će muškarac početi više paziti što će reći i koliko ispred ovakve žene jer će se početi zapitkivati što će ona govoriti o njemu i kome.

Gospođica "Na vječitoj dijeti"

Žena iz ove skupine ne jede pune obroke, ona pojede tek poneki zalogajčić i uvijek je na dijeti ili jednostavno ne jede " ono što sav ostali svijet jede". Muškarcu može imponovati da se njegova izabaranica toliko brine o svojoj težini i siguran je da ona nikad neće biti jedna od onih koja će nakon vjenčanja dobiti desetak kilograma. No, uskoro shvata da nije nimalo zanimljivo niti ugodno svaki dan jesti - sam!