Đuričko se sviđa Anđelini Džoli
Nikola Đuričko

Nije loše prošao

Đuričko se sviđa Anđelini Džoli

Američka glumica Anđelina Džoli na svječanosti u Los Anđelesu dobila je specijalnog Oskara kojim joj je odato priznanje za humanitarni i volonterski rad sa izbjeglicama. Na ceremoniji se pojavio i Nikola Đuričko koji je zasmijao publiku.

Priznanje, koje je uručeno Anđelini Džoli, dodeljuje Američka filmska akademija svakog novembra. Ove godine je nagrada otišla u Anđelinine ruke, koju su holivudskoj eliti predstavili "njeni glumci" iz ostvarenja "U zemlji krvi i meda".

Najinteresantiji je bio upravo Nikola Đuričko koji je morao da kaže par pohvalnih riječi o dobitnici Oskara. 

"Zvali su me i rekli 'sviđaš se rediteljki", rekao je Đuričko. "Pitao sam 'kome se sviđam?', a oni su mi rekli 'Anđelini Džoli'". 

"Rekao sam im: 'Ne lažite me! Budući da sam glumac iz Beograda, ne dobijam često ovakve ponude", rekao je Đuričko, a cijela sala se nasmijala. 

Glumci su joj, osim na datoj šansi, zahvalili što je ljudima, koji su proživjeli posljednje sukobe na Balkanu, pružila priliku da se izraze. Primajući nagradu iz ruku reditelja Džordža Lukasa, Džolijeva je rekla da joj je majka uvijek govorila da treba da živi život od koga će i drugi imati koristi, piše alo.rs.