Era Ojdanić dužan 200.000 dinara
Era Ojdanić

Frka u Meljaku

Era Ojdanić dužan 200.000 dinara

Pjevaču juče sudski izvršitelji nisu zaplijenili stvari jer je u posljednji čas uplatio oko 200.000 dinara, koliko od njega već četiri godine potražuje firma za dostavu pića prenosi Kurir.

Andriji Eri Ojdaniću umalo da zaplene stvari u motelu u Meljaku zbog dugovanja prema jednom dobavljaču od oko 200.000 dinara, koju je napravila njegova firma „Era i sin“. Izvršitelji Prvog osnovnog suda trebalo je juče da popišu imovinu i započnu plenidbu pokretnih stvari, ali je pjevač u poslednjem trenutku, tačnije juče ujutru, izvršio uplatu. 

- Dugovi su nastali još 2009. godine prema firmi „Vegu-Star d.o.o.“, koja je vršila dostavu pića za njegov motel na Ibarskoj magistrali. Era je pune dvije godine izbegavao da plati potraživanja i slučaj je predat sudu, ali ni to nije urodio plodom. On je sabotirao proces i na sve načine je želio da spriječi prinudnu naplatu. Pjevač je tvrdio da je pare dao nekom radniku iz Barajeva da izmiri dug, ali je ovaj potrošio novac - kaže naš izvor i dodaje:

- Glavna Erina opaska prilikom svakog kontakta bila je: „Kriza je, a ko još u krizi plaća dugove, slobodno me tužite, tek tad vam nikad neću platiti dugovanja“. Nisu mogli da mu skinu novac s računa jer nije bilo sredstava.

Prije mjesec dana su mu izvršitelji već bili u lokalu da popišu imovinu kojom raspolaže, ali su zatekli samo njegovu snajku, koja se nije složila s popisom. Na kraju je izmirio svoje obaveze u „pet do dvanaest“ jer se uplašio da će mu odnijeti vredne stvari iz restorana i motela.

U više navrata smo zvali Eru za komentar, ali je on do zaključenja broja ostao nedostupan.