Ceca na sudu zbog  Arkanovog sefa
Ceca Ražnatović

Misterija sefa

Ceca na sudu zbog Arkanovog sefa

Pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović (40) pozvana je da svjedoči 5. marta iduće godine u procesu u kojem Vojislav Đurković od nje potražuje dug od 116.000 eura sa kamatama. Tužena folekerka se do sada pred sudom nije izjašnjavala o pomenutom dugu. Takođe, Višem sudu u Beogradu su juče dostavljeni izveštaji o dva sefa pokojnog Željka Ražnatovića Arkana koje je imao u Komercijalnoj banci od januara 1995.

Miša Petrovski, advokat Ražnatovićeve, izjavio je za „Alo!“ da se u izvještaju navodi da niko nije otvarao sefove poslije Arkanove smrti, 15. januara 2000. Izvještaji o Arkanovim sefovima dostavljeni su Cecinom advokatu i zastupnicima tužioca Đurkovića. U izvještaju Komercijalne banke se navodi da sefovi nisu otvarani 13 godina. U dopisu stoji da banka ne posjeduje informacije o sadržini sefova niti da su ih drugi korisnici nakon Ražnatovićeve smrti otvarali.

“Sporan je drugi ključ, koji je imao Arkan, a jedan je bio kod banke. Taj drugi ključ nikad nije vraćen banci i ne zna se gdje se nalazi. Banka je u više navrata tražila od suda da se sefovi otvore, ali to nije učinjeno zbog ostavinskog postupka, koji je prekinut”, navela je banka u dopisu u kojem se ističe i da niko ne plaća nadokandu za sefove. 

Kako prenosi "Alo". na jučerašnjem suđenju svjedočili su Mihajlo Ulemek iz Stare Pazove, bivši pripadnik Arkanove Srpske dobrovoljačke garde, i profesor Mika Perković, bivši poslanik u Skupštini Republike Srpske, koje je Đurković pozvao za svjedoke. Njih dvojica su se juče izjasnili u vezi sa Đurkovićevim dobitkom u kazinu 1996, kada je, kako tvrde, osvojio 200 hiljada njemačkih maraka. 

“Na Željkov poziv sam dolazio u nekadašnji kazino u hotelu „Jugoslavija“, koji je zvanično otvoren 11. oktobra 1996, a koji je radio i mesec dana prije toga. Napominjem da je Đurković bio Arkanov prijatelj, da su se često posjećivali i zajedno ljetovali. Postoje i njihove zajedničke fotografije sa ljetovanja, koja sam i ja imao priliku da vidim. Jednog dana, Arkan mi je rekao: „Mali Bosanac mi je uzeo 200 hiljada maraka u igri bakara”, a ja sam mu odgovorio: „Naravno, kada nemaš pojma da igraš“, izjavio je Ulemek, naglašavajući da „ovog suđenja ne bi ni bilo da je Arkan živ“. 

Ovaj svjedok je naveo da je Arkan trebalo da isplati dobitak od 200 hiljada maraka Đurkoviću, a prema njegovim saznanjima, za taj novac ubijeni vođa „tigrova“, trebalo je da tužiocu da stan u Ulici Srpskih vladara, u Beogradu. 

„Znam da je Arkan dao stan Đurkoviću, ali ne znam da li ikad prešao u njegovo vlasništvo. Ja sam se nakon 40 dana od Arkanovog pomjena u jednoj poslastičarnici sreo sa Cecom, kojoj sam rekao: ‚Cekili, šta je, tu je. Vidi da ispadneš fer, da te pare od prodaje fudbalera Nikole Lazetića daš Arkanovoj djeci iz prvog braka, koja teško žive‘. Ona je, međutim, odmahnula rukom i rekla: ‚Daću im ovo‘“, rekao je Ulemek, koji je u sudnici imitirao Cecin gest kada je navodno pokazala "šipak". 

„To je pokazalo o kakvoj se osobi radi. Sramota je da Arkanov lik i djelo ruži jedna takva žena“, dodao je on. Mika Perković je posvjedočio da mu je Đurković rekao da je dobio 200 hiljada maraka i da je sa njim iz Bijeljine išao u Beograd da vidi kako da ih naplati. 

„Vojislav se sa Arkanom i još nekim ljudima našao u kazinu i vidio sam kako mu oni čestitaju na dobitku. Ja sam sjedio za drugim stolom, a Vojislav mi je u jednom trenutku prišao i rekao da mu Arkan ne može dati gotovinu, već stan. Imajući u vidu o kome se radi, rekao sam mu: ‚Uzmi to što ti se daje, kako bi se živ vratio kući‘. Vojislav mi je pokazao ugovor o stanu, ali ja dalje ne znam šta je s tim bilo”, izjavio je Perković.