Lepa Brena: Da se nisam udala za Bobu, ne bih se ni udavala!
Brena i Slobodan Živanović

Ponosno čuva svoj brak

Lepa Brena: Da se nisam udala za Bobu, ne bih se ni udavala!

2013. godina bila je turbulentna za Lepu Brenu. Njeni sinovi su otišli u Sjedinjene Američke Države na školovanje, pa je pjevačica zajedno sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem da se prilagodi praznom domu. U intervjuu za “Alo!“, Brena je istakla da joj je najveća podrška bila upravo njena “jača polovina” i navodi da su ih spojili su ih teški životni trenuci.

- Boba i ja smo se borili da sačuvamo porodicu, kao jedinu trajnu životnu vrijednost. Nisam pobornik da svaki brak treba sačuvati. Ako nešto ne ide, onda ne ide. Tu nema vještačkog disanja. Da se nisam udala za Bobu, sigurno se ne bih ni udavala. Jer nije lako sa mnom, ali ni sa muškarcima sa ovih prostora. Kada se spoje dvije jake energije, dvije izgrađenje samostalne ličnosti, dvije karijere, treba mnogo napora da se stvori zajednica u kojoj će te dve osobe moći da nastave zajedno. I naravno da je najlakše odustati. Uvijek je lakše odustati, nego se potruditi. Idealni brakovi postoje samo na filmu. Ali mene i Bobu su osim ljubavi i djece, spojili i teški životni trenuci kroz koje smo prošli zajedno. To je učinilo da trajemo – rekla je legendarna folk pjevačica za ovaj dnevni list.

Na pitanje kako će pamtiti 2013. godinu, Brena je odgovorila sljedeće. 

- Ovu godinu ću pamtiti po tome što su mi djeca otišla iz kuće i što sam poslije izvesnog vremena naučila da se izborim s tim. Utjehu sam našla u poslu, radim nove pjesme, a pjesmu „Ljubav čuvam za kraj” pokloniću svojim fanovima pred 2014. godinu. Kada pravim godišnji plan, uvijek imam neke velike, ali dostižne ciljeve i poslovno i privatno. Novi album je jedan od tih ciljeva i Hari Varešanović – rekla je poznata pjevačica koja je otvoreno govorila i o svojim sinovima. 

- Na razdvojenost se navikavam, ali pošto su trenutno ovdje sa nama, nemam osjećaj da su daleko. Stefan je jedna nježna, lirska duša, dok je Viktor naslijedio moj i Bobin temperament. Obojica vole muziku i sport, što mi je jako drago, jer ih i jedno i drugo motivišu na dobre vibracije i pozitivan odnos prema životu. Navikli su na javno eskponiranje i činjenicu da su deca poznatih roditelja – rekla je poznata pjevačica.