Skandal: Žena milijardera Ambramoviča sjedi na crnoj manekenki! (FOTO)
Saša Žukova

Optužena za rasizam

Skandal: Žena milijardera Ambramoviča sjedi na crnoj manekenki! (FOTO)

Žena ruskog milijardera Romana Abramoviča, Daša Žukova, optužena je za rasizam nakon što se za magazin "Buro 24/7", fotografisala kako sjedi na crnoj manekenki.

Ovu fotografiju je na Instagram postavila urednica magazina, Miroslava Duma koju su zajedno sa Dašom optužili za rasizam. 

Društvene mreže su prosto planule kada je fotografija ugledala svjetlost dana, što je primoralo Miroslavu da ukloni fotografiju sa Instagrama. 

- Ovo je nevjerovatno rasističko - napisala je na Tviteru Organizacija za ženska prava. 

- Nadam se da će ljudi iz magazina i Daša umrijeti groznom smrću zbog ovoga što su uradili - jedan je od bijesnih komentara na Tviteru. 

Organizacija za ženska prava u Rusiji je uputila javnu kritiku Daši i magazinu, navodeći da su ovom fotografijom ponizili cjelokupni ženski rod prenosi Blic. 

Crna vještačka manekenka na kojoj Daša sedi izgleda nevjerovatno stvarno, i na sebi nosi samo čizme i šrots, dok pokušava da izvije vrat kako bi vidjela "gospodaricu" koja sjedi na njoj, pište Daily mail. 

Da stvar bude još gora, ova fotografija je objavljena na dan Martina Lutera Kinga, koji se borio za rasnu ravnopravnost u svijetu.