Kemal Monteno ostao bez para za transplantaciju
Kemal Monteno

Prevaren

Kemal Monteno ostao bez para za transplantaciju

Pjevač Kemal Monteno još uvijek čeka na transplantaciju bubrega jer "novac od koncerta koji je trebalo da dobije za liječenje završio je u ruke menadžera kojima ništa nije sveto".

Nastup „Vratio sam se, živote“, sa podnaslovom „Uz malu pomoć mojih prijatelja“ održan je u Sarajevu kako bi legendarni pjevač lakše došao do novca koji mu je neophodan za liječenje. Montenu je obećana gotovo kompletna zarada, tako je koncert i bio reklamiran. 

Međutim, menadžer i producent Faruk Drina dao mu je samo 4.000 eura. Uz komentar da su troškovi produkcije, reklame i dvorane bili preveliki najveći dio novca je „nestao“. Na koncertu je bilo oko 18.000 ljudi, a najjeftinija karta je koštala 20 eura. To je zarada od najmanje 360.000 eura, a sam zakup prostora je manji od trećine te sume prenosi Blic.rs.

Monteno kaže da se zbog svega toga ne ljuti, niti će pokretati sudski spor, ali kaže da mu je sve teško palo.

"Prevario me je menadžer. Nisam imao nikakav ugovor, jer vjerujem ljudima, tako da ne mogu ni da ga tužim. Žao mi je zbog Sarajeva. Kada je Sarajevo u pitanju, sigurno je da neću skoro tamo gostovati, jer sam prevaren sa svih strana, i to za novac za liječenje. Ali, nije važno, želim sve te neprijatnosti da zaboravim. Moj koncert je tada bio prepun, halu su pokrili sponzori. Ne želim da razmišljam koliko novca je zarađeno, ali znam da je meni poslije svega ostavljen jako mali dio. Poslije koncerta menadžera nisam ni video, jer se naprasno razbolio. Teško mi je i da pričam o tome", riča Monteno, koji je trenutno je u Zagrebu, gde čeka transplantaciju bubrega. 

Kaže da će 8. marta nastupati u Beogradu, a planira i dolazak u Novi Sad. 

"Album mi je relativno skoro izašao i želim da ga promovišem što više", kaže Kemal.