Hari Mata Hari: Iks faktor je pogrešan način da se pravi karijera!
Hari Mata Hari

Pjevač će 14. februar provesti u Beogradu

Hari Mata Hari: Iks faktor je pogrešan način da se pravi karijera!

Miljenik bivših jugoslovenskih prostora Hari Varešanović tvrdi da su mu najadraži nastupi upravo u klubovima, jer tu ima direktan kontakt sa publikom, te se upravo zbog toga posebno i raduje svom nastupu u beogradskom klubu "Kasina", zakazanom za Dan zaljubljenih. piše Kurir.

Tog dana u Beogradu će koncerte imati i Doris Dragović i Josipa Lisac. Plašiš li se konkurencije?

"Nemam pojma ko je sve u Beogradu tog dana. Ja sam u klubu i to je sasvim drugačija atmosfera u odnosu na velike koncerte. Svi ćemo imati svoju publiku."

Nedavno si gostovao u šouu X Factor Adria. Šta misliš o takmičenjima tog tipa?

"Mislim da je to pogrešan način da se gradi karijera."

Zašto?

"U tim takmičenjima u posljednjih pet godina čuo sam sto dobrih pjevača. Nažalost, niko ništa nije napravio. Pogrešno je što su tu prave zvijezde šou  elevizija, a ne pjevači. Karijere treba drugačije da se prave, da se pjevač sam posveti sebi i onome što želi da napravi. Moraju naći svoju ulogu, svoj izraz i poruku koju šalju publici. Dok to ne nađu, od njih nema ništa. Ta djeca žele da budu poznata, a ne žele popularnost koja se stiče dobrim radom. Oni pjevaju tuđe pjesme, na stranom jeziku, kakvu onda oni ulogu mogu da imaju, pa neće ići u Englesku i tamo praviti karijeru."

Danas si objavio novu pjesmu posle čak pet godina.

"Pjesma nosi naziv "Da ti ko čovjek oprostim" i malo je neobičnija za grupu Hari Mata Hari. Tekst je naratorski i opisuje kako je djevojka prevarila mladića. To prvo njemu priznaje, a on je to njoj oprostio, ali za to se, kako to biva, i pročulo."

Čuli smo da ćeš uskoro promijeniti i imidž.

"Malo ću se redizajnirati, možda promijenim frizuru. Skockan sam od šeste godine. Imam svoj identitet i nisam se mnogo tražio niti sam se mijenjao. Slab sam u kameleonstvu, ali sad ću malo čačnuti promjene. Stilisti će odraditi svoj posao. Mi muškarci imamo farmerke, pantalone, crno i bijelo odelo, košulju, jaknu... Sve se vrti oko toga, a moraš da vodiš računa da ne uđeš u homoseksualni imidž. Nemam ništa protiv njih, ali nisam za vesele boje. Ja sam klasičan muškarac."

Da li bi volio da opet ideš na Evroviziju?

- Volio bih, ali mislim da neću više ići. Ne bih mogao da ponovim uspjeh koji smo postigli s „Lejlom“. Ostavili smo utisak pobjednika i to je nešto neponovljivo. To je isto kao kada biste pitali Mesija da li bi volio stalno da igra na Svjetskom prvenstvu za Argentinu. Sigurno je da bi rekao "da".

Željko Joksimović

JOKSIMOVIĆ JE NASTAVAK MOJE ŠKOLE

Izjavio si da samo Željko Joksimović i Džiboni mogu da se približe slavi pjevača s prostora bivše Jugoslavije.

- Stara Jugoslavija je iznjedrila mnogo velikih pjevača koji traju i danas i koji su neprikosnoveni. Ovo vrijeme kilavije pravi zvijezde. Uzeo sam Željka Joksimovića i Džibonija za primjer jer su oni jedini uspjeli da se popnu skoro na taj novi nivo. Željko je na neki način nastavak moje škole. Razmišlja ideološki. Uspio je jer je prihvatio ulogu onako kako treba.