Princ Vilijam došao bez Kejt na crvenom tepihu!
Princ Vilijam

Dodjela britanskih nagrada

Princ Vilijam došao bez Kejt na crvenom tepihu!

Nije on kriv što ga svi vole! Princ Vilijam je bio glavna zvijezda dodjele britanskih filmskih nagrada (BAFTA), koja je održana u Londonu u prisustvu brojnih holivudskih velikana.

Princ i Amanda Beri, direktorka Bafta

Neki bi pomislili da će Vilijam zadržati distancu, međutim, od prvog pojavljivanja na crvenom tepihu do kraja večeri bio je sve samo ne uštogljeni pripadnik kraljevske porodice. Vilijam se na crvenom tepihu pojavio u crnom odijelu sa bijelom košuljom i crnom mašnom, a društvo mu je pravila Amanda Beri, direktorka BAFTA.

Njegova supruga Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, ostala je kod kuće da čuva malenog princa Džordža, koji još nema ni godinu dana.

Princ je na crvenom tepihu imao vremena da proćaska i rukuje se sa obožavateljima, kao i da podijeli autograme. Djelovao je poput prave holivudske zvijezde, a na crvenom tepihu se zadržao dobrih 15 minuta.

Njegovi tjelohranitelji su ga strpljivo čekali prije nego što su ušli unutra. Dodjela nagrada, 67. po redu, održana je u Kraljevskoj operi u Londonu.

Uma Turman i Leonardo Dikaprio su pitali organizatore šta da rade kada se princ pojavi. Kada im je rečeno da ništa posebno nije predviđeno i da je red da ustanu, oni su odahnuli.

„Sjajno! Toliko sam uzbuđena što ću upoznati princa“, rekla je Uma.

Za razliku od oca i bake, koji su ovu svečanost ranije diskretno pratili iz lože, princ Vilijam je sjeo u partner, i to u prve redove. Na samom otvaranju ga je pozdravio reper Tini Tempa, koji mu je bacio „petaka“, na šta je princ odgovorio.

„Helen je ekstremno talentovana britanska glumica koju bi trebalo da zovem ‚baka‘”, rekao je princ Vilijam za Helen Miren, koja je 2006. dobila prestižnu nagradu za glavnu ulogu u filmu „Kraljica“.

Šest nagrada za „Gravitaciju“!

Nagrade BAFTA su dodijeljene u 23 kategorije. Najuspješniji je bio film „Gravitacija“ sa Sandrom Bulok i Džordžom Klunijem, koji je dobio čak šest priznanja. Međutim, nagradu za najbolji film dobio je film „12 godina ropstva“.

„Dok mi ovdje sjedimo, u svijetu živi 21 milion robova. Nadam se da za 150 godina zbog naše ambivalencije neće biti reditelja koji će snimiti film o ropstvu“, rekao je reditelj Stiv Mekvin dok je primao nagradu.

Nagradu posvetila Filipu!

Kejt Blanšet, koja je dobila nagradu za ulogu u filmu „Blue Jasmine“, održala je emotivan govor na bini, a nagradu je posvetila Filu Hofmanu, kolegi koji je nedavno preminuo od prevelike doze heroina.

„Fil, druže, ovo je za tebe. Nadam se da da si ponosan“, rekla je kroz suze Kejt i pogledala nagore.