Goca Tržan: Vjenčanje će biti kao iz Kusturicinih filmova
Goca Tržan sa dečkom

Najavila svadbu

Goca Tržan: Vjenčanje će biti kao iz Kusturicinih filmova

Goca Tržan u posljednje vrijeme ne staje! Mada je nedavno operisala cistu ispod oka, brzo je nastavila sa poslovnim aktivnostima. Kaže nam da je to bila rutinska intervencija i da se sada dobro osjeća. U muzičkom studiju Vlade Georgieva, pjevačica ovih dana snima pjesme za novi studijski album. S obzirom na to da ju je nedavno zaprosio 14 godina mlađi dečko Raša Novaković, učesnicu muzičkog šoua “Tvoje lice zvuči poznato” ne dijeli mnogo ni od “ludog kamena”, pišu Novosti.rs.

- Još nismo odlučili kada će biti vjenčanje - kaže nam Goca Tržan, koja iz braka sa bivšim učesnikom “Farme” Ivanom Marinkovićem ima sedmogodišnju ćerku Lenu. - Samo smo pričali na tu temu, ali nemamo konkretan plan. Udaja mi u ovom trenutku nije prioritet, ima mnogo važnijih stvari od toga, a jedna od njih je rješavanje stambenog pitanja. Raša i ja namjeravamo da kupimo kuću. Najvažnije je da se u naše planove uklopi Lena, koja u septembru polazi u školu, pa još nismo donijeli konačnu odluku o preseljenju, odnosno kada će to tačno biti.

Dakle, hoće li uskoro biti svadbe?

- Može da se dogodi da bude samo vjenčanje i ručak za najbliže. Ukoliko, ipak, odlučimo da napravimo veliku svadbu, zamišljam da to bude kao u filmovima Emira Kusturice. To znači, prase na stolu sa jabukom i da ja kao mlada budem u centru pažnje.

Kakva će se muzika slušati?

- Voljela bih da to bude muzika iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nikako ovo što se danas svira i pjeva na svadbama. Muka mi je od kojekakvih bendova kojih ima napretek. Nekad mi dosadi i ovo što ja pjevam. Uželjela sam se neke drugačije muzike.

Najavili ste i izlazak novog albuma?

- Planiram da objavim disk sa hitovima koje sam snimala posljednje dvije-tri godine, među kojima su numere “Volio si skota”, “Strašilo” i “Volim do kraja”. Mislim da bi bilo dobro da sve te pjesme stavim na jedan disk, plus dvije potpuno nove kompozicije “Gluve usne” i “Ničija”. To su prave ženske pjesme, autobiografske, i sigurna sam da će se dopasti publici.

Ali, naziv pjesme “Ničija” nikako ne odgovara vašem emotivnom statusu...

- Volim da kažem da sam ničija i uvijek samo svoja!