Odakle Midltonovima novac za raskošan život?
Otac i majka Kejt Midlton

Misterija

Odakle Midltonovima novac za raskošan život?

Odakle porodici Midlton novac za elitne škole i druženje sa djecom najbogatijih Engleza? Kejt, Pipa i Džejms Midlton pohađali su prestižni Malboro koledž, gdje je školarina za jedno dijete 32.000 funti, a tome treba dodati i troškove druženja sa plemstvom, pišu Novosti.

Otac Kejt Midlton bio je pilot, majka stjuardesa, a njihov privatni biznis za organizovanje žurki nikad ne donosi ozbiljan novac. Odakle su plaćali stvaranje nove princeze?

Kejt Midlton

Odgovor, kako prenosi Daily Mail, je na francuskom vojnom groblju, u gubicima i tuzi Prvog svjetskog rata. Tamo leži kapetan Moris Lupton, koji je poginuo dva mjeseca nakon što je sa jorkširškom jedinicom otišao u rat. Za njim su na bojnom polju poginula i braća Lajonel i Fran. Ta tragedija navela je preživjele supruge da u porodici osnuju fond za djecu, koji je kasnije poslužio kao odskočna daska za Kejt i omogućila joj život koji njeni preci ne bi ni sanjali.

Prvi Lupton koji je zaradio ozbiljan novac bio je deda poginulih mladića, Frenk Lupton, talentovani biznismen s početka 19. vijeka koji se obogatio na tkaonicama. Od njegovog bogaćenja porodica je čuvala i povećavala kapital.

Njegov sin Čarls bio je prvo dijete koje je poslato u dobre škole i tako je počela tradicija koju su nastavili i Kejt, Pipa i Džejms. Frenk je nakon smrti Kejtinom čukundedi ostavio novac u današnjoj vrijednosti šest miliona funti. Nakon njegove pogibije u ratu novac su naslijedili Kejtin pradeda i njegove sestre Oliv i En.

Svaka od njih dobila je nasljedstvo u današnjoj vrijednosti 2.6 miliona funti. En se nije udavala i novac je potrošila na projekte poboljšanja života u svom kraju, a Oliv je ostavila ušteđevinu od tri miliona funti, koju je naslijedio Kejtin deda Piter. Piterovim nasljedstvom Midltonovi su školovali Kejt.