Gledalac tuži Sulejmana jer je ubio sina Mustafu
Sulejman Veličanstveni

Nevjerovatno, ali istinito:

Gledalac tuži Sulejmana jer je ubio sina Mustafu

"Mogli smo spasiti Mustafu! Kakav to muškarac mirno gleda dok mu krvnici dave sina", kaže fan koji je već angažovao advokate koji će na sudu u Istanbulu podignuti optužnicu.

Otkad se u Turskoj emitovala epizoda serije “Sulejman Veličanstveni”, u kojoj po Sulejmanovoj naredbi umire princ Mustafa, producenti su zatrpani pismima uplakanih gledaoca.

Samo na Facebooku su primili više od 150.000 poruka, a scena davljenja je bila toliko dramatična da je do suza ganula i Halita Ergenca (43), koji je kao Sulejman trebalo da odglumiti hladnoću.

"Kad je Mustafa zazvao ‘oče’, nisam mogao da se suzdržim. Zaplakao sam i morali smo sve ispočetka da snimamo" - priznao je glavni glumac.

Producenti su kazali da su očekivali burne reakcije jer je scena u kojoj otac sina osuđuje na smrt bila jako potresna, ali prava tužba za ubistvo ih je sve šokirala.

Obožavatelj serije Hasan Kos (47) toliko se uzrujao zbog prinčeve smrti da će od Halita tražiti odštetu za duševne boli koje je pretrpeo gledajući dramatičnu epizodu istorijske serije. Smatra da je glumac direktno odgovoran za smrt lika.

"Izgubio je dodir sa stvarnošću. Uvjeren je da likovi žive danas i ne može da mu se dokaže da je riječ o prošlosti", kažu producenti.

(Izvor: cdm.me)