Kriminalan stajling oskarovki
Uma Turman

10 najlošijih

Kriminalan stajling oskarovki

Crvenim tepihom Oskara tokom godina prodefilovalo je jako puno loših modnih izbora. Donosimo vam njih 10, a uključuju ptice, gole grudi, sakoe i prevelike haljine.

Bjork 2001. godina


Labud-haljina koju je Bjork nosila na dodjeli Oskara 2001. jedna je od najgorih u istoriji oskarovskih stajlinga prema većini kritičara i publike. Haljinu je kreirao Marjan Pejoski.

Pamela Anderson 2001. godina


Izdanje Pamele Anderson na Oskaru 2001. doslovno je za rubriku "Vjerovali ili ne". Na događaju na kojem se očekuje toaleta, tadašnji seks simbol stigao je u ultra kratkoj teksas suknjici i bijeloj košulji zavezanoj ispod grudi. Grudnjaka naravno nema.

Dijana Kiton 2004. godine

 

Iako je miljenica publike, Dijana Kiton 2004. je definitivno promašila događaj. Na dodjelu Oskara stigla je u odijelu Ralfa Lorena.

Šarliz Teron 2006. godina


Da li je Šarluz poklon, satenska mašna ili nešto treće, pitali su se mnogi 2006. Galianova haljina za Dior u teškom satenu i apsurdno golemim mašnama na ramenima izazvala je gomilu kritika i svrstala je među najgore obučene na Oskarima ikad.

Gvinet Paltrou 2002. godina


Gvinet je 2002. očigledno zaboravila esencijalni ženski komad robe kući. Grudnjak. Haljina Aleksandera MekKvina izgledala je pomalo strašno uz obešene grudi glumice i poručivala nešto što vjerojatno nije htjela.

Helena Bonham 2011. godina

 

Najavila je da će šokirati svijet svojom odjevnom kombinacijom i to je učinila. Dodatno ju je "začinila" podvezicom s britanskom zastavom.

Uma Turman 2004. godina

 

Haljina Kristijana Lakroa na Umi Turman bila je prevelika, preduga i jednostavno nedorađena prema njoj. Izgledalo je kao da je direktno sišla s piste u Umin ormar.

Maraja Keri 2010. godina

 

I vrapci na grani odavno pjevaju da je manje više. Ali tu pjesmu Maraja očigledno nije čula. Previše otvoren dekolte, previše otvoren prorez na nozi i previše dijamantskog nakita.

Tajra Benks 2000. godina

 

Tajra Banks davne 2000. vjerojatno je htjela da izgleda kao Barbi lutka. Čini nam se da joj je i uspjelo, samo je pitanje da li je to ono što je htjela postići?

Bijonse 2009. godina

 

Nažalost, da, i Bijonse može da pogriješi. Na dodeli Oskara 2009. stigla je u haljini koju je kreirala njena majka Tina Nouls za House of Dereon. Iako Bijonse ima prelijepo tijelo, ova haljina joj nije nimalo imponovala i uz to je pomalo izgledala poput teške draperije.

 

(24sata.hr)