Leo Dikaprio je najveći gubitnik Oskara do sada!
Leonardo Dikaprio

Nema sreće

Leo Dikaprio je najveći gubitnik Oskara do sada!

Siroti Leonardo Dikaprio. Još jedna godina, dvije sjajne uloge – a Oskara nigdje. "The Great Gatsby" i "The Wolf of Wall Street" i ove su godine Leonarda smjestili među omiljene glumce godine, ali uzalud.

Još jedna saradnja s Martinom Skorseseom, ali zlatne statue nigdje. Kakvu god ulogu odradio, uvijek su svi puni riječi hvale – no to očito nije dovoljno.

Leo je najveći gubitnik Oskara dosad. Njegova oskarovska nesreća traje već 20 godina. Prvi put Leo je nominovan daleke 1994. godine, i to za ulogu u filmu "What's Eating Gilbert Grape". Potom je 2005. nominovan za najbolju mušku ulogu u "Avijatičaru", a isto se dogodilo i 2007. godine s "Krvavim dijamantom".

Ove godine nominovanje kao producent i glavni glumac za Oskara u " The Wolf of Wall Street ", ali potukao ga je Metju Mekonahi. Portalima i forumima kruže teorije o Leonardovom neuspjehu, a svi se slažu u jednom – DiKaprijo jednostavno nema sreće. Nikad nije imao lošu ulogu, ali ne ide mu. Internet trenutano gori od šala na njegov račun, a oni nešto ozbiljniji tvrde da se ove godine jednostavno nije moglo protiv maestralnog Metjua, koji je za ulogu, osim talenta, uložio i 20-ak kilograma koje je izgubio. Treba li Leonardu "jača" uloga ili slabija konkurencija?

 

 

(Alo.rs)