Kraljevska porodica bankrotirala: Nemaju novca da plate potrebne popravke na Bakingemskoj palati
Princ Čarls i Kamila

Nevjerovatno

Kraljevska porodica bankrotirala: Nemaju novca da plate potrebne popravke na Bakingemskoj palati

Predbračni ugovor koji je potpisala prije nego je rekla sudbonosno "da" princu Čarlsu (65), vojvotkinji Kamili (66) navodno garantuje vrtoglavih 350 miliona dolara u slučaju razvoda.

Kamila ucjenjuje Čarlsa da će se razvesti od njega i dovesti kraljevsku porodicu na prosjački štap ako se ne bude izborio da naslijedi svoju majku kraljicu Elizabetu II. (87) na kraljevskom prijestolu, pišu svjetski mediji.

Kraljica, koja bi tron ipak radije predala svom unuku princu Vilijamu (31), pomrsila je Kamili planove.

Naime, Elizabeta II. porodicu je informisala da moraju hitno početi sa štednjom jer su na ivici bankrota. Jedino princ Hari (29) baku nije shvatio ozbiljno pa i dalje sumanuto troši na provode.

Kamila se naročito naljutila kad je Elizabeta II. kada je darovala nakit vrijedan nekoliko miliona dolara Kejt Midlton (32) jer su mediji počeli nagađati da je trudna.

Čarlsu prijeti da će ga ostaviti i "prljavo rublje" kraljevske porodice iznijeti javnosti. Globe nadalje piše da je kraljevska porodica toliko "švorc" da nemaju novca da plate potrebne popravke na Bakingemskoj palati koja navodno prokišnjava pa sluge stavljaju kante u kojima skupljaju vodu kako umjetnine u palati ne bi stradale.

Kako bi smogli novac, iznajmiće neke nekretnine koje su u vlasništvu kraljevske porodice i češće će ići na putovanja koja im se plaćaju.

 

 

(24sata.hr)