Oskarovska haljina Kejt Blanšet koštala 18 miliona dolara (FOTO)
Kejt Blanšet

Najskuplja odjevna kombinacija

Oskarovska haljina Kejt Blanšet koštala 18 miliona dolara (FOTO)

Toaleta poznate glumice sa skupocjenim nakitom bila je najskuplja odjevna kombinacija na nedavnoj prestižnoj ceremoniji.

Glumica Kejt Blanšet, koja je nedavno dobila Oskara za glavnu žensku ulogu za film “Blue Jasmine”, osvojila je još jedno priznanje. Kako piše magazin “Vogue“, holivudska zvezda proglašena je za najskuplju obučenu glumicu na ovoj ceremoniji a njena odjevna kombinacija koštala je nevjerovatnih 18.1 milion dolara. 

Njena bež haljina modne kuće “Armani”, koju je nosila na dodjeli, iznosila je 100 hiljada dolara, međutim nakit (koji je bio iznajmljen za ovu priliku) je bio taj koji ju je doveo do titule najskuplje obučene. 

Kejt je nosila minđuše juvelirnice “Chopard” sa 62 opala pretočenim zlatom od 33 karata i dijamantski prsten oblika kruške. 

Druga na listi našla je njena koleginica Šarliz Teron, čija je odevna kombinacija za Oskar iznosila 15,89 miliona dolara. 

Na trećem mjestu našla se Sandra Bulok (8,24 miliona dolara), četvrtom Margot Robi (8,012 miliona dolara) a peta najskuplja obučena dama na dodjeli Oskara bila je Dženifer Garner (5,025 miliona dolara).

(Telegraf.rs/DailyMail)