Daniel Kajmakoski: Izbacili su me iz muzičke škole, a sad me voli cio Balkan!
Danijel Kajmakoski

Pobjednik Iks Faktora

Daniel Kajmakoski: Izbacili su me iz muzičke škole, a sad me voli cio Balkan!

Pored selidbe u Beograd, pobjednika šou-programa „Iks faktor“ Daniela Kajmakoskog u narednom periodu očekuje još mnogo posla, piše Kurir.

Dvadesetdevetogodišnji Makedonac koji je odrastao u Beču kreće na turneju po zemljama regiona, putovaće s Kikijem Lesendrićem u SAD, a u planu je i snimanje prvog singla, koji će, kako stvari zasad stoje, raditi njegov mentor Željko Joksimović.

U razgovoru za Kurir Daniel sumira utiske sa superfinala i otkriva da je svojevremeno izbačen iz muzičke škole jer je profesor smatrao da je netalentovan, odgovara na pitanje da li je nasljednik Tošeta Proeskog i kako se navikava na veliku popularnost.

Kakvi su prvi utisci nakon pobjede?

- Osjećam se fantastično i srećan sam. Vjerovao sam da mogu da pobijedim, iako je konkurencija bila jaka. Svako od superfinalista imao je podjednake šanse da trijumfuje. Cio život sam čekao ovaj momenat i smatram da je ovo samo uvod u nešto lijepo. Moji roditelji su veoma ponosni na mene i drago mi je što su oni srećni.

Da li je tačno da si izbačen iz muzičke škole u Beču kao netalentovan?

- Informacija je tačna. Upisao sam Muzičku gimnaziju, koju sam morao da napustim poslije pola godine. Jedan profesor smatrao je da nisam dovoljno talentovan za muziku. Savjetovao je mojoj majci da me ispiše. Poslije nekog vremena mi se izvinio i pozvao me na večeru.

Da li bi volio da budeš predstavnik Makedonije na Evroviziji?

- To sam volio odmalena. Otkad sam počeo da gledam Evroviziju, htio sam da budem dio nje, da predstavljam svoju zemlju. Vremenom se ta želja izgubila jer nisam više imao isto mišljenje o festivalu. Evrovizija je velika manifestacija i ja bih bio ponosan da predstavljam Makedoniju ako ona to želi od mene.

Nadaš se svjetskoj karijeri?

- Ko ne bi volio to. Oduvijek sam maštao o tome, a sad me Balkan voli. Sam sebi ne postavljam granicu da to nije moguće. Uvijek moraš da vjeruješ da je to ostvarivo. Kad bi mi se to desilo, ne bih se bojao, niti bi me bilo strah da probam. U pitanju je velika stvar i potrebno je da te primijete i drugi ljudi.

REAGOVANJA ČLANOVA ŽIRIJA NA DANIELOVU POBJEDU

Željko Joksimović

ZASLUŽIO JE TRIJUMF

Daniel je od samog starta bio favorit i zaslužio je pobjedu. Nisam htio kao Kristina da se izjašnjavam na početku. Ako me Daniel pozove, radiću s njim. Ovo je značajno iskustvo i za takmičare i za nas mentore. Nikad nisam bio pristalica ovih takmičenja, ali mislim da će o „Iks faktoru“ biti mnogo lijepih riječi.

Emina Jahović

OČEKIVALA SAM NJEGOVU POBJEDU

Nisam iznenađena Danielovom pobjedom jer smo od samog početka znali da ima velike šanse jer je najbolji vokal. Dešavalo se da dok ga gledam na sceni, imam utisak da je zalutao u takmičenje i da je samo gost pošto mu je svako izvođenje bilo odlično. Trenutno sarađujem sa svojim momcima, a s Danielom bih vrlo rado.

Kiki Lesendrić

POKAZAO JE DA JE PROFI

Prema mom mišljenju, Danielova pobjeda bila je očekivana jer je on dugo bio najstabilniji i najozbiljniji kandidat u „Iks faktoru“. Više puta je pokazao da je profesionalac. Imali smo sreće što je ove sezone bilo mnogo kvalitetnih pjevača i zaista je bilo teško stići do kraja i trijumfovati. On će sigurno znati da iskoristi svoju popularnost.

Kristina Kovač

PRVA ZASLUŽENA POBJEDA

Srećna sam što je Daniel pobijedio. Možda je ovo prvi put da je pobjeda potpuno zaslužena. Normalno je da su svi takmičari imali uspone i padove, ali je Daniel, kad je bio u punoj formi, miljama bio daleko od svega. Vjerovala sam u talenat Doktora. Bila sam razočarana što nisu ušli u top-tri jer mi je to bila velika želja.

O uzoru

NE SMETA MI POREĐENJE S TOŠETOM PROESKIM

 Da li si ti novi Toše Proeski?

- Mislim da se ta tema provlači kroz cijelo takmičenje. Poređenje mi ne smeta, pošto obožavam Tošeta. Proeskog niko ne može da zamijeni. Želim da se u budućnosti potrudim i dam sve od sebe da budem Daniel, a ne Toše.