Pet najbogatijih parova na svijetu
Bil i Melinda Gejts

Bogati i slavni

Pet najbogatijih parova na svijetu

Ovi parovi su poznati, bogati i zaljubljeni, a njihovo zajedničko bogastvo procenjuje se na nekoliko stotina miliona i milijardi dolara. Pogledajte koji su to najbogatiji i najmoćniji parovi na svijetu.

5. MESTO: TOM BREJDI I ŽIZEL BUNDŠEN

 

VRIJEDNOST: 390 MILIONA DOLARA

Sportska legenda Tom Brejdi i najplaćeniji supermodel na svijetu, Žizel Bundšen, su moćan par čije se bogatstvo procjenjuje na 390 miliona dolara. Žizel je zaštitno lice brojnih kompanija, a krasila je naslovnice mnogih magazina, uključujući "El" i "Kosmopolitan". Ona, takođe, sarađuje i sa čuvenim brendovima, kao što su "Luj Viton", "Kristijan Dior" i "Valentino". Žizel i Tom su u braku od 2009. godine.

4. MJESTO - MARAJA KERI I NIK KENON


VRIJEDNOST: 530 MILIONA DOLARA

Bogatstvo dive Maraje Keri i njenog mlađanog supruga Nika Kenona procjenjuje se na 530 miliona dolara. Maraja je poslije grupe "Bitls" imala najveći broj singlova i albuma, a ušla je u istoriju 1995. godine, kada je kao prvi ženski umjetnik imala singl "Fantasy" na prvom mjestu "Bilbordove" top liste. Njen suprug Nik je popularan voditelj, čija je najpoznatija emisija "Amerika ima talenat": Ovi supružnici dijele bogatstvo od 530 miliona dolara.

3. MJESTO - DžEJ ZI I BIJONSE

 

VRIJEDNOST: 820 MILIONA DOLARA

Poznati moćni par, Džej Zi i Bijonse, udruženim snagama dostigli su bogatstvo koje se procjenjuje na 820 miliona dolara. Ovaj par se upoznao 2002. godine na snimanju pjesme "Boni i Klajd" kada je Bijonse imala samo 18 godina. Poslije 10 godina veze i zajedničkog djeteta, ovaj par je postao najmoćnije ime u muzičkoj industiji. Bijonse se vinula među zvijezde devedesetih godina, kada je bila dio grupe "Destiny's child", a prvi solo album objavila je 2004. godine. Od tada, Bijonse je nizala sve same hitove.

Njen muž Džej Zi, čije je pravo ime Šon Karter, je svjetski poznati reper, a njegove najpopularnije pjesme su "99 problems" i "Empire state of mind". Sa suprugom, sarađivao je na pjesmama kao što su "Crazy in love", "Deja vu" i "Drunk in love"

2. MJESTO - SELMA HAJEK I FRANSOA ANRI PINO

 

VRIJEDNOST: 15,085 MILIJARDI DOLARA

Selma Hajek i njen suprug Fransoa Anri Pino su na drugom mjestu najbogatijih parova na svijetu, sa 15,085 milijardi dolara na bankovnom računu. Selma je odrasla u luksuzu, jer joj je otac uspješni biznismen, a majka poznata operska pjevačica. Takođe, kao glumica, zbog uloga u brojnim uspješnim filmovima, njeno bogatstvo se samo povećavalo. Ali, udajom za Fransoa Anri Pinoa, najbogatijeg Francuza na svijetu, Selma se našla na vrhu liste najbogatijih ljudi na svijetu.

Fransoa Anri Pino je vlasnik kompanije "Kering", koja pod svojim okriljem drži brendove kao što su "Guči", "Balensijaga" i "Puma". On je vlasnik brojnih nekretnina, luksuznih automobila i privatno aviona. Iako se šuškalo da se razvode, Selma i Fransoa i dalje održavaju svoj brak uspješnim i uživaju u zajedničkom bogatstvu.

1. MJESTO - BIL I MELINDA GEJTS

 

VRIJEDNOST: 76 MILIJARDI DOLARA

Na prvom mjestu, sa zaista impresivnih 76 milijardi dolara, nalaze se Bil i Mleinda Gejts. Bil je čuveni osnivač "Majkrosofta", koji je registrovao kao kompaniju davne 1976. godine. Kao pravi moćni par, zajedničkim snagama osnovali su fondaciju pod njihovim imenom. Uspjeh njegove kompanije nije došao slučajno, već vrlo napornim radom. Sve što kompanija "Majkrosoft" proizvede, mora prvo da prođe kroz Bilovo lično odobrenje.

Melinda i Bil su se vjenčali 1994. godine. Ona je biznismen i filantrop i vrlo je posvećena fondaciji koju je osnovala sa suprugom, a koja za cilj ima smanjenje siromaštva, poboljšanje zdravstva i obrazovanja u ugroženim zemljama.

(Kolektiv.me/Kodex.me)