Tužna životna priča Kijanu Rivsa od koje će te vjerovatno zaplakati!(FOTO)(VIDEO)
Kijanu Rivs

Svašta ga je snašlo u životu

Tužna životna priča Kijanu Rivsa od koje će te vjerovatno zaplakati!(FOTO)(VIDEO)

Da se tragična životna priča Kijanu Rivsa pretoči u film, to bi sigurno bilo jedno od najtužnijih ostvarenja svih vremena, jedino se postavlja pitanje koji bi glumac mogao da dočara pakao kroz koji je Kijanu prošao, od nesrećnog djetinjstva uz oca narko-dilera, preko smrti djeteta do predoziranja najboljeg prijatelja!

Iako sve zaista podsjeća na neki mračni scenario kojim filmadžije žele da kod vas izazovu različite reakcije, stvari sa kojima je morao da se izbori slavni glumac su još jedan dokaz da je stvarnost mnogo gora od fikcije.

Njegov otac Semjuel Rivs, koji je polovinu svog života proveo po zatvorima zbog dilovanja heroina, je porodicu napustio kada je Kijanu imao samo tri godine, a on je oca posljednji put vidio kao trinaestogodišnjak.

 

Foto: AP/Tanjug

Majka koja je porodicu izdržavala radeći kao striptizeta se sa Rivsom i njegovom sestrom Kim preselila u Toronto, gdje je Kijanu imao nekoliko očuha budući da se njegova majka udavala još tri puta. Kao srednjoškolac je imao problema sa disleksijom i na kraju je zbog svog “nepoštovanja autoriteta”, kako je svojevremeno to definisao, napustio srednju školu.

Koliko god to apsurdno zvučalo ovo je vjerovatno bio najsrećniji dio njegovog života. Prvi udarac je uslijedio 1993. kada je od predoziranja drogom preminuo njegov najbolji prijatelj River Feniks sa kojim je dvije godine ranije snimio film “Privatni Ajdaho”.

Izgledalo je da mu se sreća napokon osmjehnula kada je 1998. upoznao Dženifer Simi. Njih dvoje nisu sakrivali koliko su zaljubljeni, a njihovu vezu je još više učvrstila vijest da je Dženifer trudna. Međutim, uslijedile su nove tragedije u njegovom životu – Simijeva se porodila u osmom mjesecu trudnoće i na svijet donijela mrtvorođenu bebu kojoj su neutješni roditelji dali ime Ava Arčer Rivs!

Godinu dana je Kijanu pokušavao da Dženifer izvuče iz depresije u koju je upala nakon ovog događaja, ali sve je bilo uzalud i ona je 2001. poginula u Los Anđelesu kada se svojim automobilom zakucala u nekoliko parkiranih vozila i nekoliko puta prevrnula prije nego što je sletjela dvadesetak metara dalje… Otada, po riječima njegovih prijatelja, Rivs izbjegava ozbiljnije veze i bilu kakvu priču o zasnivanju porodice.

Kao da ovo nije dovoljno, slijedi još jedan udarac sudbine - tokom snimanja nastavka “Matriksa”, Kijanu je saznao da mu je sestra oboljela od leukemije! Odmah je napustio filmski set i nedjelje je provodio pored sestrinog kreveta u bolnici. Najveći dio svoje multimilionske zarade od “Matriks” trilogije je poklonio bolnici u kojoj se Kim liječila, i veći dio tog novca je namijenjen istraživanju lijeka za leukemiju.

Sestra se srećom oporavila, što je jedna od rijetkih svijetlih tačaka u Kijanuovom životu. Zato i ne čudi što on nimalo ne liči na tipičnu holivudsku zvijezdu – njega ne viđate u trač rubrikama, nema vile na Beverli Hilsu (šta će mi prazna kuća, kad u stanu imam sve što mi treba, kaže on), nema tjelohranitelje i ne oblači dizajnersku odjeću. Kolege ga obožavaju, odrekao se ogromne sume u korist tima za specijalne efekte koji je radio na “Matriksu” što je objasnio riječima da njima pripada najveća zasluga za uspjeh filma.

Nikada ne priča o tome, ali oni koji ga poznaju kažu da je milione dolara darovao u humanitarne svrhe. Za njega nije ništa čudno da otplati i dugove svojih saradnika sa snimanja.

Da, znamo, ovo djeluje kao uljepšani dio iz nečije holivudske biografije, ali iza ove priče se krije tužni Kijanu Rivs čiju ličnost možda najbolje opisuje njegova čuvena izjava:

- Drugim ljudima je potrebno da budu srećni da bi živjeli, meni nije!

(Telegraf.rs)