Žarko Laušević stigao u Beograd (FOTO)
Žarko Laušević

Posjetio i Crnu Goru

Žarko Laušević stigao u Beograd (FOTO)

Nakon što je odlučio da posle 15 godina provedenih u inostranstvu posjeti Crnu Goru, u kojoj je proveo nekoliko dana, Žarko je nastavio put Srbije, piše Blic.

Žarko Laušević, glumac koji je osuđen za dvostruko ubistvo koje je počinio 1993. godine u Podgorici, nakon više od dvije decenije došao je u Beograd.

Kako Blic nezvanično saznaje, u nedelju uveče sastao se sa prijateljima u strogoj tajnosti u jednom podgoričkom stanu, a sada je došao u Beograd.

 

Stigao je u pratnji jednog prijatelja, noseći samo jedan kofer. Na aerodromu ``Nikola Tesla`` sačekala ih je nepoznata ženska osoba,a na pitanja okupljenih novinara kako je i da li se osjeća dobro samo je potvrdno klimnuo glavom.

Tragedija velikog glumca dogodila se 31. jula 1993. godine, kada je njega i njegovog starijeg brata Branimira napala grupa nasilnika u kvartu preko Morače.

Žarko je, braneći brata i sebe dvojicu mladića ubio iz pištolja a jednog teško ranio. Osuđen je na 15 godina zatvora, a nakon što je tadašnji Savezni sud ukinuo presudu, Lauševič je ponovo izveden pred sud i u februaru 1998. osuđen na četiri godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane.

Budući da je Laušević prije izricanja presude odležao već četiri i po godine, pušten je na slobodu. Ubrzo zatim, otišao je iz zemlje, živi u Njujorku i radi fizičke poslove.